Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 20:50

Γάζα: Ακόμα τρία ανήλικα παιδιά νεκρά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Γράφτηκε από την
Γάζα: Ακόμα τρία ανήλικα παιδιά νεκρά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Τη ζωή τους έχασαν δύο αδέλφια ηλικίας 8 και 7 ετών και εξάδελφός τους 10 ετών

 

Μία ημέρα μετά από τον τραγικό θάνατο των τεσσάρων ανήλικων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους την ώρα που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλία της Γάζας από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σήμερα το απόγευμα, άλλα τρία ανήλικα παιδιά πέθαναν από ισραηλινή επιδρομή στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, η επιδρομή έγινε λίγο μετά τη λήξη της ολιγόωρης εκεχειρίας.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Παλαιστινίων,  Άσραφ αλ Κόντρα, δήλωσε: «Τουλάχιστον τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Σάμπρα, στο κέντρο της πόλης της Γάζας». Τα θύματα αναγνωρίστηκαν ως ο Τζιχάντ και Ουάσιμ Σεχέιμπαρ, δύο αδελφοί ηλικίας 8 και 7 ετών, και ο Φούλα Σεχέιμπαρ, ένας εξάδελφός τους 10 ετών, διευκρίνισε ο Κόντρα. Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι νεκροί πλέον φτάνουν τους 235 από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το λεπτό της  λήξης της κατάπαυσης του πυρός -στις 15.00 το μεσημέρι- τότε ήταν που ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες καθώς έπεφτε η πρώτη ρουκέτα στην πόλη Ασκελόν του νότιου Ισραήλ για να ακολουθήσει μπαράζ ρουκετών.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER