Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 19:14

Κίνδυνος από τροχαία και μέσα στην πόλη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κίνδυνος από τροχαία και μέσα στην πόλη

 

“Καλό ταξίδι και προσοχή, μην τρέχετε” είναι μία από τις συμβουλές που πολλοί δίνουν σε όσους κάνουν μεγάλα ταξίδια εκτός πόλης.

Είναι, βλέπετε, κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένα τα ατυχήματα με συνθήκες ταξιδιών σε εθνικό ή επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κι όμως από την άλλη η ίδια η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει αυτές τις αντιλήψεις.

Ενδεχομένως θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι κίνδυνοι για εμπλοκή σε τροχαίο ίσως να είναι ακόμα μεγαλύτεροι μέσα στην πόλη για μία σειρά από λόγους. Και δεν μιλάμε για τις απλές συγκρούσεις οχημάτων, που έχουν ως αποτέλεσμα μόνο υλικές ζημιές. Αλλωστε, όπως λένε, “μην ανησυχείς για τα σίδερα, αυτά φτιάχνονται”. Μιλάμε για τροχαία με σοβαρούς τραυματισμούς ή και με νεκρούς σαν κι αυτά που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα μέσα στην Καλαμάτα.

Παράλληλα μέσα στην πόλη εκτός από τους εμπλεκόμενους οδηγούς συχνά διατρέχουν κίνδυνο και αμέριμνοι περαστικοί, που δεν θέλει και πολύ να χαρακτηριστούν... παράπλευρες απώλειες.

Πέραν όλων αυτών των διαπιστώσεων, που εύκολα μπορούμε όλοι να κάνουμε, αλλά και των θεωρητικών επισημάνσεων για ζώνη και κράνος ασφαλείας, αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε είναι ότι επιβάλλεται και να τα εφαρμόσουμε -και μέσα στην πόλη!

Ζώνη ασφαλείας, αλλά και κράνος (όση ζέστη κι αν έχει) για να μπορέσει καθένας να έχει για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες του τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Και φυσικά όχι υπερβολική ταχύτητα, όσο έμπειρος οδηγός κι αν είναι.

Αυτά τα ολίγα, που τα έχουμε ακούσει και διαβάσει πάμπολλες φορές, τόσο που δυστυχώς νομίζουμε ότι τα ξέρουμε, χωρίς ωστόσο αυτό να αρκεί!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 17:01

NEWSLETTER