Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 19:37

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα και το έγκλημα της ΜΟΛΑΚ

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Πρόστιμα έχει “χορτάσει” το Δήμο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, για περιβαλλοντικές παραβάσεις που αφορούν τη διαχείριση απορριμμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι τα πρόστιμα προβλέπονται από το νόμο και τα εισηγούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που πραγματοποιούν αυτοψίες και διαπιστώνουν τις παραβάσεις.

Το ερώτημα είναι: Ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μοναδικός παράνομος, ο πιο βρομιάρης δήμος του νομού και είναι ο πιο τακτικός πελάτης των υπηρεσιών και του περιφερειάρχη που επιβάλλει τα πρόστιμα; Οχι, ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν κατέχει τέτοιες πρωτιές, αλλά έχει την “ατυχία” να διαθέτει στις τάξεις του είτε πραγματικά ευαίσθητους περιβαλλοντικά ή “ευαίσθητους” μικροπολιτικά πολίτες και αυτοδιοικητικούς, που προχωρούν σε καταγγελίες. Και οι υπηρεσίες κινητοποιούνται και κάνουν το καθήκον τους μετά από τέτοιες καταγγελίες, όχι αυτεπάγγελτα και με βάση το μέγεθος του περιβαλλοντικού εγκλήματος.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι το έγκλημα της δημοτικής αρχής Νίκα -το έχουμε τονίσει επανειλημμένα και κατά το παρελθόν- είναι η απαξίωση και η αχρηστία της ΜΟΛΑΚ, που είχε εκσυγχρονιστεί και θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο με υποδειγματικό τρόπο. Η ΜΟΛΑΚ θα είχε καταστήσει το δήμο αξιοπρεπή και μη εξαρτώμενο από διαγωνισμούς της Περιφέρειας και καπρίτσια του Τατούλη, γιατί προέβλεπε και την αξιοποίηση του υπολείμματος. Η προηγούμενη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ επί Κουμάντου από ιδιωτικά χέρια ήταν παράδειγμα προς αποφυγή και δεν θα είχε καμία σχέση μετά τον εκσυγχρονισμό της μονάδας.

Τώρα ο Δήμος Καλαμάτας παρακαλάει να παραταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετά τις 7 Δεκεμβρίου για να συνεχιστεί η στα όρια προβληματική διαχείριση στη Μαραθόλακκα, με την ελπίδα να αντέξουν οι μισθωμένες εκτάσεις με τα χιλιάδες δέματα των σκουπιδιών.

Επειδή οι “εκτεταμένες εναποθέσεις στερεών απορριμμάτων σε όλη την έκταση του πρώην ΧΑΔΑ Ασπροχώματος” δεν είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα της Μεσσηνίας, καλά κάνει ο Δήμος Καλαμάτας και ασκεί προσφυγή κατά της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου να επιβάλει πρόστιμο 5.000 ευρώ, για τη συγκεκριμένη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Με τα πραγματικά περιβαλλοντικά εγκλήματα στη Μεσσηνία τι θα γίνει, πότε θα πάρουν τέλος;

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 17:40
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για το ινάτι μας... Σεξουαλική βία »