Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 16:00

Κυνηγώντας τη συμμετοχή και την ψήφο των ετεροδημοτών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Στους επισκέπτες του Πάσχα και στην επαφή που μπορούν να αναπτύξουν μαζί τους ως ετεροδημότες, ποντάρουν αυτές τις ημέρες οι υποψήφιοι δήμαρχοι και τα επιτελεία των συνδυασμών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία χρονικά ευκαιρία τους να προσεγγίσουν με διάφορους τρόπους τους... εκτός των τειχών ψηφοφόρους, ώστε να τους πείσουν για το πρόγραμμά τους. Αλλά και για μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να πειστούν οι ετεροδημότες και να αποφασίσουν να ταξιδέψουν προς τη Μεσσηνία αρχικά στις 26 Μαΐου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, και στις 2 Ιουνίου. Αλλωστε το “φάντασμα” της αποχής είναι πάντα παρόν και αυτό θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν οι υποψήφιοι, με στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες να τους αποσπάσουν και την ψήφο.

Και μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να είναι πλέον ανεπτυγμένα, υπάρχουν όμως αρκετοί ετεροδημότες που δεν γνωρίζουν ούτε τους βασικούς διεκδικητές των δήμων, στους οποίους ψηφίζουν. Την κατάσταση σώζει σε ένα βαθμό ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και όπως και να το κάνουμε καθένας έχει τουλάχιστον ένα συγγενή ή φίλο σε κάποιο συνδυασμό -και λογικά, έστω και έτσι, έχει λάβει γνώση για κάποιους από τους διεκδικητές. Παράλληλα από σήμερα σε ορισμένες περιοχές και από την Τρίτη του Πάσχα σε άλλες θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι αφίσες και τα γνωστά διαφημιστικά υλικά, καθώς μπαίνουμε στην τελευταία αντίστροφη μέτρηση πριν την κάλπη. Το πόσο επιτυχημένη θα είναι τελικά η καμπάνια και προς τους ετεροδημότες θα κριθεί κατά περίπτωση και κατά συνδυασμό και αυτό δεν θα γίνει φυσικά πριν την κρίσιμη ώρα της κάλπης.

Καλή Ανάσταση σε όλους και ας ελπίσουμε τις τελευταίες αυτές ημέρες του προεκλογικού αγώνα να ακούσουμε τις πιο ουσιαστικές θέσεις των συνδυασμών για το καλό του κάθε τόπου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 16:02