Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 10:18

Δεν μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αντιδράσεις -και μάλιστα από ορισμένους έντονες- προκάλεσε το δημοσίευμα της “Ελευθερίας της Δευτέρας” για το ενδεχόμενο τοποθέτησης τουρκικής σημαίας στη μαρίνα της Καλαμάτας κατ' αντιστοιχία με την πολιτική της ιδιοκτήτριας εταιρείας “Dogus” στη μαρίνα του Φλοίσβου.

Λάβαμε διάφορα σχόλια μέσω των social media. Το προφανές είναι ότι κάποιοι... ερεθίστηκαν από την ερυθρά ημισέληνο και μας ρωτούσαν πόσα πήραμε για να τα γράφουμε αυτά. Εκτός όμως από τέτοια σχόλια κάποιων που μας φαντάζονταν ως... πράκτορες της ΜΙΤ, είχαμε και αντιδράσεις από άτομα που εξέλαβαν το δημοσίευμα ως τουρκοφοβικό! Ούτε στο σακί, ούτε στο σακούλι δηλαδή. Σε μηνύματά τους μας τόνιζαν ότι στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης κυματίζει ελληνική σημαία χωρίς πρόβλημα, λες και εμείς δηλώσαμε ότι έχουμε πρόβλημα να τοποθετηθεί η σημαία της Τουρκίας. Από τη στιγμή που η μαρίνα της Καλαμάτας έχει περάσει στον έλεγχο εταιρείας τουρκικών συμφερόντων κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στους ιδιοκτήτες τι σημαία θα σηκώσουν, αρκεί οι ενέργειές τους να είναι εντός του ελληνικού Δικαίου. Αντίστοιχα ίδια θα ήταν η στάση μας και αν τη μαρίνα περνούσε στον έλεγχο εταιρείας από την Κίνα, την Ινδία, τη Γκαμπόν ή τα Νησιά του Σολομώντα.

Τα προβλήματα κύριοι είναι πολύ σημαντικότερα από το να στεκόμαστε στους τύπους. Και δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι θα χαθεί η εθνική κυριαρχία, εάν σε ένα οριοθετημένο χώρο τοποθετηθεί η σημαία μία άλλης χώρας. Η εθνική κυριαρχία μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί επί της ουσίας ακόμα κι αν τυπικά παντού κυματίζει η ελληνική σημαία. Ο βασικός μας εχθρός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και η νοοτροπία που είχαμε διαχρονικά. Εφόσον εμείς οι ίδιοι είμαστε ήρεμοι και συνεπείς με τη συνείδησή μας, τότε έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα και δεν έχουμε να φοβόμαστε ότι θα μας... κατακτήσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 22:25