Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 20:27

Προβληματισμοί για τα κτήρια των ναυταθλητικών συλλόγων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Προβληματισμοί για τα κτήρια των ναυταθλητικών συλλόγων

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Είχα τις επιφυλάξεις μου και προβληματίστηκα ακόμα περισσότερο μετά την παρέμβαση του πρώην δημάρχου και υπουργού Σταύρου Μπένου στην ΕΡΤ Καλαμάτας, για τα όσα προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του μάστερ πλαν του λιμανιού της πόλης στον προλιμένα, και ιδιαίτερα στην περιοχή των ναυταθλητικών συλλόγων.

Οι επιφυλάξεις και ο προβληματισμός έχουν να κάνουν με τα δύο κτήρια, τα διώροφα, ένα για κάθε σύλλογο που προβλέπει η μελέτη. Διώροφα κτήρια μπροστά στη θάλασσα, στον αιγιαλό, δεν είναι και η πιο ελκυστική εικόνα για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της παραλιακής ζώνης. Για τη φυσική ομορφιά μιλάω, όχι για τις παράγκες που το “κοσμούν”.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς αποδεχθήκαμε παλιότερα, το 2018 και το 2020, ότι οι ναυταθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας θα παραμείνουν στον προλιμένα, στην περιοχή που βρίσκονται εδώ και χρόνια. Και αφού το αποδεχθήκαμε, οφείλουμε να προβλέψουμε τις στοιχειώδεις εγκαταστάσεις για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς. Να εγκρίνουμε τα βασικά, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και την ομορφιά και την ελκυστικότητα της παραλιακής ζώνης.

Αν χρειάζεται μπάζωμα και κρηπίδωμα, που δεν μου αρέσουν, δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Στη λογική μου θα θυσιάσω το θαλάσσιο μπάνιο μπροστά από το ΝΟΚ. Ολα αυτά για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς οι σύλλογοι και ο ναυταθλητισμός στην Καλαμάτα.

Για τα κτήρια, η ένστασή μου είναι οι δύο όροφοι. Δεν μπορούν να έχουν αξιοπρεπή στέγαση και λειτουργία οι δύο σύλλογοι σε ισόγεια κτήρια;

Από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με ενόχλησε η τοποθέτηση του μελετητή, που απάντησε ότι τα διώροφα κτήρια που υιοθέτησε ήταν στα σχέδια και στις προτάσεις των συλλόγων. Τον προηγούμενο δήμαρχο, τον σημερινό, τους αιρετούς της πόλης, δεν τους ρώτησε, δεν τους υπολόγισε; Απλά… δημαρχεύουν για τον μελετητή; Εκτός και αν συναίνεσαν στα κρυφά.

Ο υπόλοιπος προλιμένας θα παραμείνει για το μπάνιο των απλών ανθρώπων της πόλης, των παππούδων και των γιαγιάδων με τα εγγονάκια τους και κάποιων θαυμαστών του, όπως είμαι κι εγώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 20:30

NEWSLETTER