Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 19:07

Λύση λογικής για τα τραπεζοκαθίσματα στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Αύριο Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αναμένεται, επιτέλους, να εγκρίνει τη νέα κανονιστική απόφαση για το βόρειο διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, στο τμήμα της ανάπλασης μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, για την παραχώρηση χώρου για τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων.

Το σοβαρό αυτό θέμα έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, αδικαιολόγητα, παρότι τυπικά το έργο της ανάπλασης δεν έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί. Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε πέρυσι δύο φορές, στις 27 Ιουνίου και στις 11 Ιουλίου, την πρόταση για χώρο 3,8 μέτρων για τα τραπεζοκαθίσματα και από τότε σιγή ιχθύος. Κανένα ενδιαφέρον, καμιά πρόνοια, παρότι το βόρειο διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο λειτουργεί κανονικά εδώ και αρκετό καιρό.

Στη δεύτερη συνεδρίαση, μετά την απορριπτική απόφαση ο δήμαρχος είχε δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα μπει τάξη στην παραλία, ακόμα και με την ισχύουσα κανονιστική, που δίνει μόνο 2 μέτρα για τραπεζοκαθίσματα. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε. Δεν μπήκε τάξη και δεν εφαρμόστηκαν τα 2 μέτρα για τα τραπεζοκαθίσματα. Τα 2 μέτρα για ένα τόσο μεγάλο πεζοδρόμιο είναι πρόκληση, όμως πρόκληση είναι και η εικόνα που επικρατεί σε κάποιες περιπτώσεις, όπου το πεζοδρόμιο είναι ανύπαρκτο και οι πεζοί περνούν με το ζόρι. Κι επικράτησε για καιρό, χωρίς καμία διορθωτική παρέμβαση από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Γι’ αυτό και μας προξένησε εντύπωση η αντιπαράθεση του δημάρχου με επαγγελματία της Ναυαρίνου, τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας για τα μάρμαρα στο έργο της ανάπλασης, με τον επαγγελματία να διαμαρτύρεται για την πρωινή επίσκεψη της Δημοτικής Αστυνομίας που ζητούσε την εφαρμογή των 2 μέτρων(!) και τον δήμαρχο να αντιδρά και να δηλώνει με θυμό πως δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν! Τόσο καιρό, δηλαδή, τι γινόταν; Τώρα θυμήθηκαν τα 2 μέτρα;

Η πρόταση θα είναι να δοθεί χώρος 3,5 μέτρων για τα τραπεζοκαθίσματα. Ελπίζουμε να ψηφιστεί για να επικρατήσει η κανονικότητα και η λογική, που θα εξυπηρετεί πρώτα τους πεζούς -για πεζοδρόμιο πρόκειται- κι έπειτα τους επαγγελματίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 20:15