Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 21:13

Οριστικές και καθαρές λύσεις για πεζοδρόμηση

Γράφτηκε από τον

Οριστικές και καθαρές λύσεις για πεζοδρόμηση

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Εμείς που μεγαλώσαμε τη δεκαετία του 1980 ως έφηβοι και φοιτητές με την πολιτική αλλαγή και την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ, δυσκολευόμαστε να συμφωνήσουμε με όσους υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει πλέον Αριστερά - Δεξιά και πως εξαλείφθηκαν οι ιδεολογίες.

Όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως εξακολουθεί να υπάρχει η πρόοδος και η συντήρηση, η διαφορετικότητα προοδευτικών και συντηρητικών. Και αυτό έχει να κάνει με τις απόψεις που πρεσβεύουν οι αιρετοί και οι πολίτες.

Τρανή απόδειξη η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας το βράδυ της Τετάρτης για το χώρο που θα δοθεί στο βόρειο αναπλασμένο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης. Οι περισσότερες παρατάξεις της μειοψηφίας υποβάθμισαν το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων και στάθηκαν στο κυρίαρχο, στη μεγάλη εικόνα. Τάχθηκαν με την πεζοδρόμηση στο αναπλασμένο τμήμα της Ναυαρίνου και ζήτησαν να ληφθεί άμεσα μια τέτοια απόφαση. Μίλησαν για τολμηρή απόφαση, για την ανάγκη να δρομολογηθούν λύσεις με το βλέμμα στο μέλλον και θύμισαν το παράδειγμα της Αριστομένους και το πώς επελέγη η πεζοδρόμησή της -επιλογή που δικαιώθηκε απόλυτα στον χρόνο. Τότε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας άκουσε τις προοδευτικές και διαφορετικές φωνές, οι επαγγελματίες έκαναν πίσω και συνειδητοποίησαν ότι το συμφέρον τους συμβαδίζει με το συμφέρον της πόλης.

Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και στη Ναυαρίνου. Όχι πρόχειρα και αποσπασματικά αλλά με πίστη και σχέδιο. Όχι για κάποιες ώρες, όχι βλέποντας και κάνοντας, όχι πάμε και όπου βγει, αλλά με θετική ματιά και τη βεβαιότητα ότι η μεγαλύτερη ελκυστικότητα και ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης θα έρθει με την πεζοδρόμηση. Και η ανάπτυξη της πιο όμορφης περιοχής της πόλης, θα ωφελήσει και τους επαγγελματίες, θα φέρει περισσότερο κόσμο και μεγαλύτερα έσοδα.

Σωστά επεσήμανε ο νέος στα αυτοδιοικητικά - σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Παπαευσταθίου: “Η Καλαμάτα δεν είναι χωριό, όπως η Παλιόχωρα Χανίων, για να κλείνει ο δρόμος και να γίνεται πεζόδρομος για κάποιες ώρες. Οριστικές και καθαρές λύσεις”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 22:46