Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 15:58

Να γίνουν πράξη τώρα οι δεσμεύσεις του υπουργού

Γράφτηκε από τον

Να γίνουν πράξη τώρα οι δεσμεύσεις του υπουργού

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τη μεταφορά του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νομό με δύο ομάδες ΟΠΚΕ και μία μονάδα ελέγχου για την οδική ασφάλεια, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Καλαμάτα. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα τοποθετηθούν κάμερες για ηλεκτρονική επιτήρηση τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Μεσσήνη.

Αυτά από το ρεπορτάζ της “Ε” από την επίσκεψη και τις επαφές του υπουργού την Τετάρτη στην Καλαμάτα.

Αυτά που ανακοίνωσε και για τα οποία δεσμεύτηκε ο υπουργός πρέπει να γίνουν πράξη. Να τηρηθούν, επιτέλους. Να μην τα πάρει ο αέρας, όπως έγινε τις προηγούμενες φορές και αντί η παραβατικότητα να περιοριστεί, αυξήθηκε και οι κάτοικοι των χωριών στις Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας εξακολουθούν να νιώθουν ανασφαλείς και απροστάτευτοι. Πρέπει να τηρηθούν και για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είναι καινούργιος και χθεσινός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γιατί γνωρίζει πρόσωπα, τον δήμαρχο και προέδρους κοινοτήτων στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και καταστάσεις, προβλήματα που παραμένουν κι έχουν επιδεινωθεί. Γιατί είναι ο υπουργός που τον Ιούλιο του 2021 εγκαινίασε στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΥΚ) της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας κατά της παραβατικότητας, τονίζοντας πως “είναι πρωτότυπη δομή για την ενίσχυση ασφάλειας πολιτών”. Τελικά, μόνο ως τέτοια, πρωτότυπη δεν την ένιωσαν οι πολίτες κάποιων πολύπαθων χωριών του Δήμου Καλαμάτας.

“Με το κέντρο αυτό μπορούμε να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παραβατικότητας”, είχε δηλώσει τότε ο υπουργός και είχε ενημερώσει πως έχουν φέρει πρόσθετες δυνάμεις, μάχιμες, στη Μεσσηνία και αυτές έχουν στόχο να επιβάλουν τη νομιμότητα.

Αυτά οφείλει να έχει υπόψη του ο υπουργός, για να μην αθετήσει για δεύτερη φορά τις δεσμεύσεις του και να μην διαψεύσει ξανά τις προσδοκίες των πολιτών, που ζητούν το αυτονόητο, να ζουν στον τόπο τους χωρίς φόβο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 16:44