Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024 19:20

Μάστερ πλαν για να έχει νερό η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Μάστερ πλαν για να έχει νερό η Καλαμάτα

Του Γιάννη Σινάπη

Μάστερ πλαν: θεμελιώδες σχέδιο για κάποια μεγάλη επιχείρηση (στην οικονομία, στη χωροταξία, κ.α.

Το μάστερ πλαν στον Δήμο Καλαμάτας:

α) Είδηση πρόσφατη: Δημόσια παρουσίαση του μάστερ πλαν για την εκπόνηση των μελετών για την υλοποίηση του έργου ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης αστικού τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων “Δημάρχου Χρήστου Μαλαπάνη”, στο ιστορικό Δημαρχείο. Μάστερ πλαν για το Ανατολικό Κέντρο.

β) Τρία βήματα για την αξιοποίηση της μαρίνας Καλαμάτας ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης. “Δεύτερο βήμα αποτελεί η ανάθεση μελέτης σχεδιασμού νέου μάστερ πλαν θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης μαρίνας…”. Μάστερ πλαν και για τη μαρίνα.

γ) Στην ορκωμοσία του δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου: Ο δήμαρχος μίλησε για “μια πενταετία κρίσιμη, κατά την οποία φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε τη νέα φυσιογνωμία του δήμου μας” και σημείωσε μεταξύ άλλων:

“Σε αυτή την κατεύθυνση οδηγός μας είναι οι δεσμεύσεις μας: Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου. Ανάδειξη παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και κάθετων οδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμιση μαρίνας Καλαμάτας). Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα - Αϊ Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)”. Μάστερ πλαν για το λιμάνι, που είναι το πιο γνωστό και συζητείται εδώ και χρόνια.

Όμως η εποχή της κλιματικής αλλαγής έχει φέρει σε κυρίαρχη θέση την ολοκλήρωση των υποδομών ύδρευσης. Αυτό είναι το πραγματικό μάστερ πλαν του δήμου, της Καλαμάτας, που οραματίζεται οικονομική και τουριστική ανάπτυξη. Χωρίς νερό όλα τα μάστερ πλαν, τα σχέδια και τα οράματα πάνε περίπατο. Ολοκλήρωση του αγωγού Φ800, κατασκευή νέων δεξαμενών σε Πήδημα και Αϊ Γιάννη Καρβούνη και κυρίως μεταφορά νερού από Άγιο Φλώρο σε Πήδημα, για να έχει νερό η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή τα επόμενα καλοκαίρια και τα επόμενα κρίσιμα για την ανάπτυξή της χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να γίνουν πράξη τώρα οι δεσμεύσεις του υπουργού