Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 18:54

Σκέψεις γύρω από τη δωρεά των υπολογιστών σε μαθητές

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Μόνο θετικά σχόλια μπορεί να αποσπάσει η δωρεά 101 ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον ομογενή από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Απόστολο Ταμπάκη, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος. Πρόκειται ουσιαστικά για μία κίνηση προς μίμηση, σε μία χρονική συγκυρία μάλιστα που το κράτος, ακόμα κι αν ήθελε, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε ανάλογη προμήθεια για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών σε όλη τη χώρα. 

 

Το θέμα αυτό λοιπόν προσέλκυσε το ενδιαφέρον ακόμα και τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, γεγονός που ενισχύει τη σημαντικότητά του και την αξία της προβολής του. Από εκεί και πέρα δεν έλειψαν και τα σχόλια αρκετών, οι οποίοι έσπευσαν να... προβλέψουν ότι οι συγκεκριμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα καταστραφούν με τη μία, ή στην καλύτερη θα κάνουν φτερά επειδή στο συγκεκριμένο σχολείο μεταξύ άλλων φοιτούν και αρκετά τσιγγανόπουλα. Και τι θα πει αυτό ρε παιδιά; Είδαμε και τα σχολεία του κέντρου όπου φοιτήσαμε όλοι εμείς οι... πολιτισμένοι, σε τι κατάσταση βρίσκονται και κάθε πότε γίνονται βανδαλισμοί σε αυτά! 

Αυτή είναι η μία διάσταση του θέματος, που χρίζει σχολιασμού. Το άλλο που δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι το ότι δωρεές τέτοιου τύπου, οι οποίες έχουν ως αποδέκτες είτε μαθητές είτε άτομα που χρήζουν οποιασδήποτε βοήθειας, πιάνουν πολύ περισσότερο τόπο, από κάποιες άλλες δωρεές που αντιστοιχούν σε αγάλματα και μεγαλοπρεπή μνημεία. Οσο όμορφα κι αν είναι τα μνημεία αυτά, στις εποχές που ζούμε κάθε ποσό, όσο μικρό κι αν είναι, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο αν διατεθεί σε κάποιον που το έχει ανάγκη. 

Αυτοί είναι ορισμένοι προβληματισμοί με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα της δωρεάς των υπολογιστών - τους οποίους εκφράζουμε παράλληλα με την ελπίδα να ξαναδούμε στο μέλλον συνανθρώπους μας που έχουν τη δυνατότητα, να προβαίνουν σε δωρεές που μπορούν να αποδειχθούν επένδυση για το μέλλον των μαθητών.