Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 13:06

Δύσκολο καλοκαίρι...

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεν είναι πάντοτε για όλους το καλοκαιράκι περίοδος χαλάρωσης και ανεμελιάς. Για ακόμη μια φορά -και δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά- από αυτή τη στήλη αναφερόμαστε στην καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία στην Καλαμάτα, ειδικά το καλοκαίρι.
Καταρχάς ξεκινάμε με το γεγονός πως φέτος δεν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μια πρωτοβουλία την οποία περίμεναν κάθε χρόνο πώς και πώς οι οικογένειες, οι εργαζόμενοι σε αυτές αλλά και τα ίδια τα παιδιά, για τα οποία ήταν μια μοναδική εμπειρία.
Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, για ακόμη μία χρονιά δεν έχουν καθόλου εύκολη πρόσβαση στις παραλίες της Καλαμάτας. Μόνο δύο σημεία υπάρχουν με ξύλινες ράμπες -στην Ανάσταση και στο πάρκο του Αλμυρού- αν όμως κι αυτές δεν είναι κλεισμένες από τα αυτοκίνητα των ασυνείδητων.
Εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες αποτελούν βεβαίως με τη σειρά τους μία υπόθεση καθόλου μα καθόλου εύκολη για τους αναπήρους, αν οι χώροι στους οποίους διοργανώνονται είναι προσβάσιμοι μόνο με σκαλιά... όπως είναι το Κάστρο.
Αγαπάμε γενικώς τα "πολιτιστικά καλοκαίρια", αλλά θέλουμε να μπορούν να τα στηρίζουν και να τ' αγαπούν όλοι οι συμπολίτες μας, και όχι αρκετοί να αποκλείονται από αυτά λόγω... χωροταξίας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας από εκεί και πέρα είναι το να σέβεται τους χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ και τις ειδικές σημάνσεις που υπάρχουν μπροστά από τις ράμπες.

Ξανασκεφτείτε το, δεν είναι δύσκολο. Λίγη ευσυνειδησία θέλει, τη στιγμή όπου όλες οι άλλες συνθήκες -οικονομικές και κοινωνικές- συνεχώς αγριεύουν. Πολύ περισσότερο για τα άτομα με αναπηρία

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 20:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Περί τουρισμού... Η άποψη και η υποταγή »

NEWSLETTER