Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 15:21

Για να μην θρηνήσουμε θύματα στη Ναυαρίνου

Γράφτηκε από τον

Για να μην θρηνήσουμε θύματα στη Ναυαρίνου

 

Την περασμένη εβδομάδα με αφορμή το πρόβλημα με τη στάθμευση στην Αύρας επισημαίναμε ότι χρειάζεται συνολική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο.

Υπογραμμίζαμε ότι το κλειδί των πάντων είναι η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου, η οποία θα πρέπει να επανασχεδιαστεί στη λογική του δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων. Την Παρασκευή τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο προσγειώθηκε στην παραλία κι ευτυχώς που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποια παρέα στην αμμουδιά και έτσι δεν θρηνήσαμε 5-6 νεκρούς. Πριν από μερικούς μήνες ένα άλλο αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου και ξήλωσε ένα παγκάκι, αλλά ευτυχώς πάλι δεν υπήρχε κάποιος πάνω στο πεζοδρόμιο.

Τα ατυχήματα στη Ναυαρίνου δεν έχουν γίνει δυστυχήματα καθαρά από τύχη. Επειδή όμως δεν θα αργήσει να έρθει η «κακιά ώρα» και να μιλάμε για δυστυχήματα με πολλούς νεκρούς, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Η κυκλοφορία αυτοκινήτων και κάθε είδους τροχοφόρου στη Ναυαρίνου θα πρέπει να περιοριστεί. Και αυτό θα γίνει μόνο αν υπάρχουν φυσικά εμπόδια που θα καθιστούν δυσχερή την άσκοπη χρήση του δρόμου και αδύνατη τη φιγούρα και την καγκουριά. Εχει επανειλημμένα επισημανθεί ότι η Ναυαρίνου δεν έχει πλέον κυκλοφοριακά τη σημασία που είχε πριν από μερικά χρόνια για τη σύνδεση με την Ανατολική Παραλία. Ολη η κίνηση από και προς Μάνη μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα από τον περιφερειακό και τη Λακωνικής. Η ολοκλήρωση μάλιστα τις επόμενες εβδομάδες και του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο «Φωτεινή» απλοποιεί τα πράγματα.

Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να κινηθεί στην κατεύθυνση της ρύθμισης της κυκλοφορίας στη Ναυαρίνου, με την παράλληλη επιτάχυνση της διαδικασίας διάνοιξης της Κρήτης. Το επόμενο καλοκαίρι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ναυαρίνου να είναι ένας δρόμος όπου κυκλοφορούν τα πάντα άναρχα και κυρίως επικίνδυνα. Το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί όσο συνεχίζει να επικρατεί η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ζούγκλα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια και μέχρι να ληφθούν μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και επειδή το καλοκαίρι είναι ακόμα μπροστά, καλό θα ήταν να αυξηθούν οι τροχονομικοί έλεγχοι γιατί… ο φόβος πάντα φυλάει τα έρμα!

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 14:27