Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 15:02

Θα καταφέρουν να κόψουν τα βάτα;

Γράφτηκε από τον

Θα καταφέρουν να κόψουν τα βάτα;

 

Η έκθεση της Αστυνομίας για τα επικίνδυνα σημεία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την αποτυχία της προηγούμενης περιφερειακής αρχής στη συντήρηση των δρόμων.

Η έκθεση της Αστυνομίας δεν αποκαλύπτει βέβαια στο σύνολό του το πρόβλημα που έχουν οι δρόμοι της Περιφέρειας, αλλά επιβεβαιώνει με επίσημο τρόπο αυτό που γνωρίζει όποιος κινείται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Οπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει τα προηγούμενα χρόνια, κυριάρχησαν τα μεγάλα λόγια και οι βερμπαλισμοί κάθε μορφής, ενώ το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο είχε εγκαταλειφθεί χωρίς διαγράμμιση και σε πολλές περιπτώσεις κλεισμένο από άγρια βλάστηση. Το κακό είναι ότι χρήματα δόθηκαν, αλλά οι παρεμβάσεις ήταν αποσπασματικές, καθυστέρησαν και ήταν τελικώς κατώτερες των αναγκών.

Το πρώτο που οφείλει να κάνει η νέα περιφερειακή αρχή είναι να σχεδιάσει παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίζουν τα «μικρά» προβλήματα του οδικού δικτύου, να κλείνει τις λακκούβες, να κόβει συστηματικά και έγκαιρα τα βάτα και τα χορτάρια από την άκρη των δρόμων και να φροντίζει για τη σήμανση και τη διαγράμμισή τους. Με επικέντρωση σε παρεμβάσεις αυτής της μορφής θα εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό η ασφαλής κίνηση των αυτοκινήτων, που κινούνται με λογικούς όρους οδήγησης στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας δείχνει με δηλώσεις και συσκέψεις που πραγματοποιεί ότι έχει αντιληφθεί πως είναι κομβικής σημασίας η συντήρηση των δρόμων της Πελοποννήσου. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να κινητοποιήσει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στην επίτευξη του στόχου. Ο πήχης έχει ήδη μπει και θα φανεί μέσα στο καλοκαίρι αν η νέα περιφερειακή αρχή θα καταφέρει να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο, με διαγράμμιση για ευκολότερη νυχτερινή οδήγηση, με σήμανση και ορατότητα που θα αυξάνουν την ασφάλεια στην κίνηση μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Οι καλές προθέσεις και οι δηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αρκούν, το αποτέλεσμα μετράει και θα δούμε σύντομα αν τελικά καταφέρουν να κόψουν… τουλάχιστον τα βάτα!

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 13:08