Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 21:12

Δεν είναι στραβός ο γιαλός…

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Μετά από μία εκλογική ήττα ένα κόμμα για να ανακάμψει θα πρέπει να δείξει στους πολίτες ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης και δεν θα επαναλάβει στο μέλλον τα ίδια λάθη.

Οταν μάλιστα στην ηγεσία του κόμματος παραμένουν τα ίδια πρόσωπα, επειδή υπάρχει ταύτιση με το παρελθόν, η αλλαγή στην πολιτική που εφαρμόστηκε θα πρέπει να είναι απολύτως διακριτή στο μέσο πολίτη. Αν αυτό δεν συμβεί, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υπάρξει ανάκαμψη, αντίθετα θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο η αποδοκιμασία. Αυτό που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να χάνει δηλαδή η κυβέρνηση να χάνει η πρώην κυβέρνηση, δεν είναι παράδοξο, αλλά απολύτως λογικό και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Να σημειώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2007 πήρε μικρότερο ποσοστό από αυτό του 2004.
Η διαχείριση του δρόμου Πάτρα - Πύργος είναι κλασική περίπτωση κυβερνητικής αποτυχίας. Να θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 δημοπρατούμενο τον συγκεκριμένο δρόμο ως ενιαίο έργο. Ακύρωσε τη δημοπρασία και το έκοψε σε οκτώ κομμάτια, τα περισσότερα εκ των οποίων δόθηκαν σε εργολάβο, ο οποίος μπλέχτηκε στο φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών. Να σημειωθεί ότι ο εργολάβος καταγγέλλει πλέον δικαστικά απίστευτα πράγματα σε σχέση με την εμπλοκή συγκεκριμένων υπουργών, οι οποίοι διατηρούσαν γραφεία στο Μέγαρο Μαξίμου και διαχειρίστηκαν την τριγωνική σχέση: οικονομικά συμφέροντα, δημόσια έργα και μέσα ενημέρωσης.
Θα ανέμενε κανείς η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελεί σημείο αυτοκριτικής σε σχέση με την πολιτική που ακολουθήθηκε στα μέσα ενημέρωσης, τις τράπεζες και τα δημόσια έργα. Αντί όμως να γίνει αυτοκριτική και να παραδεχτούν τα λάθη, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει την κοινωνία ότι καλώς είχαν γίνει όλα αυτά και ότι ο χρεοκοπημένος εργολάβος θα κατάφερνε τελικά να ολοκληρώσει μέχρι το 2023 το δρόμο. Πρόκειται για μία τραγική περίπτωση πολιτικής τύφλωσης και ακραίας αλαζονείας, όλα «η κυβέρνηση της Αριστεράς» τα έκανε καλά, αλλά οι πολίτες δεν κατάλαβαν! Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι κάποιοι δεν έλαβαν το μήνυμα και συνήθως στις επόμενες εκλογές στέλνουν νέο ισχυρότερο, μέχρι να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά αυτοί στραβά αρμενίζουν.

panagopg@gmail.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 21:12