Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 18:45

Ανικανότητα και κοροϊδία με το σχέδιο Κηπούπολης 

Γράφτηκε από τον

Ανικανότητα και κοροϊδία με το σχέδιο Κηπούπολης 

 

 

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Το σχέδιο της Κηπούπολης είναι σε τελική φάση και παραμένει εδώ και κάμποσα χρόνια «παστωμένο» στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Η δημοτική αρχή με μισόλογα θόλωνε για καιρό τα νερά μπερδεύοντας και το Κτηματολόγιο, για να διαχυθεί η ευθύνη. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύφθηκαν τα ψέματα. Ο δήμαρχος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι σε κανένα Κτηματολόγιο δεν έχει φτάσει το σχέδιο, αλλά «λιμνάζει» στις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που απαιτείται για να πάει το σχέδιο στον τελικό του σταθμό, το Κτηματολόγιο. Πότε θα πάει; Δεν ξέρουν, τώρα ψάχνουν για εξειδικευμένο δικηγόρο. Τι έκαναν μέχρι τώρα; Έψαχναν να βρουν τι θα ψάξουν και έδιναν στους ενδιαφερόμενους… διαβεβαιώσεις… πάντα με χαμόγελο!

Μέσα από τη συγκεκριμένη υπόθεση προκύπτουν κάποια βασικά και επαναλαμβανόμενα συμπεράσματα. Το βασικό, ότι η δημοτική αρχή τα πάει καλά στις χειραψίες και τις δημόσιες σχέσεις, αλλά έχει πρόβλημα στην παραγωγή χρήσιμου για τους πολίτες έργου. Δεν είναι μόνο οι αναπλάσεις που καθυστερούν αλλά και άλλα πολύ πιο σημαντικά ζητήματα, όπως η πολεοδόμηση, το βασικό δηλαδή αναπτυξιακό εργαλείο ενός δήμου. Οι μισές αλήθειες και τα ξεδιάντροπα ψέματα, προκειμένου να αποσιωπηθούν ευθύνες, είναι μια προσβλητική πολιτική λειτουργία για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια τους πολίτες. Με τέτοια λειτουργία δεν μπορεί να οικοδομηθεί συναίνεση και να διεξάγονται συζητήσεις με νηφαλιότητα και σε κλίμα που επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός.

Δεν αρκούν πλέον οι διαβεβαιώσεις -άραγε μετά από τόσα ψέματα ποιος να τις πιστέψει- για γρήγορη ολοκλήρωση του σχεδίου Κηπούπολης. Η δημοτική αρχή οφείλει άμεσα να μαζέψει τους δικηγόρους ειδικούς συνεργάτες που διαθέτει, να πάρει και άλλους αν χρειαστεί και να τελειώσει τη δουλειά. Και η δουλειά θα τελειώσει όταν οι δεκάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους. Η Καλαμάτα έχει ανάγκη από κατοικίες και ένα από τα καλύτερα κομμάτια της παραμένει μπλοκαρισμένο, γιατί κάποιοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πράξουν το αυτονόητο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και καμία ανοχή. Η περιοχή δεν μπορεί να παραμένει στάσιμη γιατί κάποιοι δεν μπορούν να βρουν δυο δικηγόρους να τελειώσουν μια γραφειοκρατική διαδικασία κοροϊδεύοντας τους πολίτες.

 

panagopg@gmail.com

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 20:39