Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 19:32

Το "καθεστώς Τατούλη" φοβάται συσπείρωση των αντικαθεστωτικών

Γράφτηκε από τον

Το "καθεστώς Τατούλη" φοβάται  συσπείρωση των αντικαθεστωτικών

Το "καθεστώς Τατούλη" έχοντας εξασφαλίσει, μέσω των διαφημίσεων της Περιφέρειας, διαρκή προβολή από τα "επικοινωνιακά εξαπτέρυγα" φαίνεται ότι θα πάει άνετα στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για να αναμετρηθεί με όποιον υποψήφιο κατορθώσει την πρώτη  Κυριακή να πείσει τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να νικήσει τον… Πέτρο και την Ντίνα. 

 

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται κάποιος να έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες για να καταλάβει ότι η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από το αν ο αντίπαλος του Πέτρου και της Ντίνας θα κατορθώσει τη δεύτερη Κυριακή να συσπειρώσει όλους τους αντιπάλους του καθεστώτος. Εξυπακούεται ότι το "καθεστώς" δεν μπορεί να προσελκύσει ψήφους από άλλες δεξαμενές αφού η ηγεσία του έχει συγκρουστεί σκληρά με όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους. Για αυτό θα προσπαθήσει την πρώτη Κυριακή να χτίσει μια μεγάλη διαφορά που θα είναι αδύνατο να καλυφθεί μέσα σε μια εβδομάδα. Με άλλα λόγια. Το "καθεστώς Τατούλη" θα νικήσει τη δεύτερη Κυριακή μόνο αν διασφαλίσει την πρώτη μία διαφορά ψήφων που θα φαντάζει αδύνατη να ανατραπεί. Το αν θα ανατραπεί ή όχι δεν εξαρτάται όμως από τις προσδοκίες του "καθεστώτος" αλλά από τον αντίπαλο που θα έχει τη δεύτερη Κυριακή. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πιο πιθανός αντίπαλος του Πέτρου και της Ντίνας τη δεύτερη Κυριακή θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέας  Βουδούρης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να νικήσει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ το "καθεστώς" είναι να κατορθώσει να προσελκύσει τη δεύτερη Κυριακή ένα ετερόκλητο πλήθος ψηφοφόρων που εκτείνεται από την Ακροδεξιά  έως την… Ακροαριστερά. Συγκεκριμένα ο κ. Βουδούρης θα πρέπει να πείσει τους χρυσαυγίτες, τους δεξιούς, τους πασόκους, τους κεντροαριστερούς, τους κουκουέδες και τους… Λαφαζανιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι αξίζει τον κόπο να τον ψηφίσουν προκειμένου να γκρεμιστεί το "καθεστώς Τατούλη". Δύσκολο έργο για τον κύριο Βουδούρη αλλά όχι ακατόρθωτο, αφού αφενός έχουν σπάσει οι παλιές διαχωριστικές γραμμές και αφετέρου το "καθεστώς Τατούλη" μπορεί να κατορθώσει το αδιανόητο και να συσπειρώσει στο τέλος όλους τους αντιπάλους του. Αν όμως οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων και των άλλων… τάσεων φτάσουν έως την κάλπη έστω και με βαριά καρδιά θα ψηφίσουν Βουδούρη αφενός για να τιμωρήσουν το "καθεστώς Τατούλη" και αφετέρου για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Στην αντίθετη περίπτωση αν οι ψηφοφόροι προτιμήσουν να πάνε εκδρομή τη δεύτερη Κυριακή, τότε το "καθεστώς Τατούλη" θα κυβερνήσει την Πελοπόννησο για ακόμα μια πενταετία. Ανάλογα θα συμπεριφερθεί το εκλογικό σώμα και αν περάσει στη δεύτερη Κυριακή ο Γιώργος Δέδες ή ο Γιάννης Μανώλης. Ο πρώτος θα πείσει πιο δύσκολα τους δεξιούς και ο δεύτερος πιο δύσκολα τους αριστερούς. Και οι δύο όμως αν βρεθούν αντίπαλοι του Τατούλη τη δεύτερη Κυριακή έχουν πολλές πιθανότητες να τον νικήσουν γιατί όπως εξηγήσαμε και πριν, το "καθεστώς Τατούλη" έχει μόνο αντιπάλους.

 

Τον μόνο αντίπαλο που μπορεί να νικήσει άνετα και με διαφορά το "καθεστώς Τατούλη" στο δεύτερο γύρο των εκλογών είναι τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Δολτσινιάδη. Αν γίνει η έκπληξη και περάσει στο δεύτερο γύρο ο χρυσαυγίτης υποψήφιος, τότε οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα αναγκαστούν να ανεχτούν για μια ακόμα πενταετία το "καθεστώς Τατούλη". Στις υπόλοιπες περιπτώσεις το "καθεστώς" θα περάσει δύσκολες στιγμές αφού είναι σίγουρο ότι οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις μπορούν και μάλλον θα στηρίξουν οποιονδήποτε υποψήφιο περάσει στο δεύτερο γύρο για να αντιμετωπίσει τον Πέτρο και την Ντίνα.

lathanasis@yahoo.gr

 

Θανάσης Λαγός 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 15:34