Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 21:20

Εξαντλήθηκε η υπομονή!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καζάνι που βράζει ο κόσμος στην Καλαμάτα για την υπόθεση των σκουπιδιών και όσο περνούν οι ημέρες εντείνονται οι διαμαρτυρίες από διάφορες περιοχές,  καθώς όπως φαίνεται οι αρμόδιοι του δήμου δείχνουν μια προτίμηση σε κεντρικούς δρόμους και αφήνουν τους διπλανούς με λόφους από σακούλες.
Οι βροχές κύλησαν τα σκουπίδια μέχρι τα φρεάτια και φρόντισαν να τα φράξουν, αφού προηγουμένως ένα μέρος αυτών που συσσωρεύεται στους δρόμους πέρασε στους υπονόμους του δικτύου ομβρίων και έκοψε πορεία προς τη… θάλασσα όπου καταλήγουν αυτοί.
Ο αέρας έγινε ακόμη περισσότερο αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί καθώς γέμισε την πόλη με σκουπίδια τα οποία "τα σήκωσε και τα πήρε" κατά την κοινή έκφραση, αποκαλύπτοντας ότι για το σκουπιδαριό στην πόλη δεν ευθύνεται μόνον το αδιέξοδο της διάθεσης αυτών που… πολιορκούν τους κάδους.
Ο χειμώνας και ιδιαίτερα τις κρύες ημέρες, "κρατάει" την κατάσταση και δεν έχει ακόμη επιτρέψει να γίνει αντιληπτή η… δυσωδία της αποσύνθεσης των οργανικών που περιμένουν τα απορριμματοφόρα. Πλην όμως μετά από αυτό το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι θα πάρουμε… στροφή για άνοιξη και για πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες. Οπότε και… κλάφτα Χαράλαμπε, αφού δεν φαίνεται πως θα γλυτώσουμε το βρωμοκόπημα και μάλιστα σε μια περίοδο που θα αρχίσουν να… σκαρίζουν οι επισκέπτες των τριημέρων στην περιοχή.
Με δεδομένα όλα αυτά, είναι απορίας άξιον πώς η δημοτική αρχή επιδεικνύει τέτοια απάθεια για το πρόβλημα. Κινείται γνωρίζοντας ότι δεν έχει βρει λύση, επιχειρεί να μετακυλήσει σε άλλους την ευθύνη διαχείρισης της κρίσης και ουσιαστικά σπρώχνει τα πράγματα στο απόλυτο αδιέξοδο, με την ελπίδα ότι θα πετύχει δικαστική παρέμβαση για την παράνομη εναπόθεση σκουπιδιών στο όνομα των κινδύνων για την υγεία των πολιτών.
Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη τακτική η οποία μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα γιατί έχουν στενέψει απελπιστικά όλα τα περιθώρια ελιγμών. Και αυτό γιατί το παιχνίδι έχει παιχτεί και πάλι, οι συνθήκες αλλάζουν και η υπόθεση "χωματερή" γίνεται όλο και περισσότερο απαγορευτική για τη διάθεση των σκουπιδιών. Με τα πειράματα λύσεις δεν δίνονται. Πολύ περισσότερο καθώς ζητείται άμεσα διέξοδος από την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, με την αδυναμία διάθεσης των σκουπιδιών εδώ και πολλές εβδομάδες.
Ο δήμαρχος ζήτησε και πήρε τη λαϊκή εντολή να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης. Ως εκ τούτου ανέλαβε και την ευθύνη να δώσει άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που ήταν γνωστό σε όλες τις παραμέτρους του και η πορεία των πραγμάτων ήταν γνωστή πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές. Οφείλει να το κάνει αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες του και τιμώντας τις προεκλογικές υποσχέσεις για τη λύση των προβλημάτων της πόλης. Οι πολίτες έχουν θυμώσει, το ποτήρι ξεχείλισε, τα περιθώρια υπομονής εξαντλήθηκαν και κάποια στιγμή η οργή θα ξεσπάσει.

belias@internet,gr