Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 13:51

Οι συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτα και λεηλατούν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απίστευτη έκταση παίρνουν πλέον οι κλοπές αντικειμένων και φέρνουν σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής. Οι συμμορίες κινούνται ανεξέλεγκτα και έφθασαν να ξηλώσουν ακόμη και εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την αντιπαγετική προστασία των καλλιεργειών, μια ημέρα μετά τη λαχτάρα που τράβηξαν οι πατατοπαραγωγοί με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ολόκληρος ο κάμπος της Μεσσηνίας λεηλατείται καθημερινά, ξηλώνονται κάθε είδους δίκτυα που έχουν μέταλλο, καταστρέφονται δημόσια έργα και σε τελευταία ανάλυση μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή ανθρώπων.
Φυσικά δεν συμβαίνουν μόνον στη δική μας περιοχή αυτά και αναδημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα είδηση από την Κρήτη: "Σχέδιο για να πέσουν στη... φάκα όσοι κλέβουν δημόσια υλικά από ολοκληρωμένα ή έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εκπονούν Περιφέρεια και Αστυνομία. Μετά τις εκτεταμένες κλοπές που έχουν γίνει από διάφορες σπείρες επιτέλους λαμβάνονται αυστηρά μέτρα για να πιαστούν οι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε κλειστή υπηρεσιακή συνάντηση και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα προστατευθεί η δημόσια περιουσία, όπως είχε χτυπήσει και το καμπανάκι ο ίδιος ο περιφερειάρχης... Οι σπείρες παίρνουν από σχάρες και καπάκια φρεατίων αποχέτευσης οδών, καταστρέφουν εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού οδών και αφαιρούν αγωγούς (καλώδια) και τα καλύμματα φρεατίων, αφαιρούν στηθαία ασφαλείας και δημιουργούν παράνομες προσπελάσεις, αφαιρούν ή καταστρέφουν ρυθμιστικές και πληροφοριακές πινακίδες. Δεν αφήνουν πλέον τίποτα. Στη συνάντηση που συμμετείχαν ο σύμβουλος του περιφερειάρχη κ. Κουφάκης, ο υποδιευθυντής Ασφαλείας κ. Κονσολάκης, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παπαδάκης συζήτησαν σε βάθος το θέμα (ενημερωνόταν και ο κ. Αρναουτάκης με τον στρατηγό κ. Παραβολιδάκη) και συμφώνησαν ότι πρέπει να στηθούν "παγίδες" σε συγκεκριμένα σημεία για να πιαστούν επιτέλους κάποιοι δράστες. Μάλιστα το σχέδιο δεν θα εκπονηθεί μόνο για το Ηράκλειο, αλλά θα είναι σε όλη την Κρήτη (με στόχο τα εν εξελίξει έργα, τους κόμβους κ.λπ.) και θα ζητηθεί η βοήθεια των δήμων και των πολιτών, που κάθε φορά που βλέπουν κάτι ύποπτο να ειδοποιούν τις αρχές. Το θέμα είχε θίξει με κάθε επισημότητα στις αρχές του περασμένου μήνα ο κ. Αρναουτάκης που είχε επισημάνει ότι εφ’ όσον δεν καταστεί δυνατόν να παταχθούν και να εξαλειφθούν παρόμοιες παράνομες πράξεις θα ακυρωθεί σε μεγάλο βαθμό η προσπάθεια της Περιφέρειας για την συντήρηση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα της συντήρησης του φωτισμού στον ΒΟΑΚ".
Αυτά βεβαίως στην Κρήτη γιατί στη δική μας Περιφέρεια το ενδιαφέρον εξαντλήθηκε στην παρουσίαση μιας εισήγησης-ανέκδοτο και στις συνήθεις κορώνες της ηγετικής της ομάδας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπισθεί τεράστια προβλήματα ενώ παράλληλα έχουν επισημανθεί ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να περιορίσουν το πρόβλημα. Η διαφορά είναι ότι στην μεν Κρήτη το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από την πλευρά του επιχειρησιακού σχεδιασμού μακριά από τις κάμερες και σε κλειστό κύκλο όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά στην Πελοπόννησο το "θεαθήναι" έχει γίνει τρόπος διοίκησης και η αερολογία αναδεικνύεται σε ιδεολογία.
Ο κόσμος όμως μέσα στην απόγνωσή του για την οικονομική κρίση δεν αντέχει άλλο την ανεξέλεγκτη δράση των συμμοριών που ενισχύεται από την απραξία της Πολιτείας. Και απαιτεί τη λήψη δραστικών μέτρων προκειμένου να προστατευτεί ακόμη και το δικαίωμά του να… καλλιεργεί χωρίς το φόβο ότι κάποιοι θα λεηλατήσουν εξοπλισμό και παραγωγή. Δεν είναι δυνατόν να μην ελέγχονται αυστηρά οι κλεπταποδόχοι που θα πρέπει να δικαιολογήσουν την προέλευση των υλικών που βρίσκονται στο χώρο τους. Είναι αδιανόητο να πωλούνται με φορτηγά οι κορμοί από τις ελιές και να μην καλείται να αποδείξει κανένας πού τους βρήκε. Δεν μπορεί να πωλούνται μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών χωρίς να δικαιολογείται η διαδρομή τους. Είναι μόνον μερικά από τα εξόφθαλμα που συμβαίνουν και κανένας δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δώσει λύσεις. Στην Περιφέρεια περί τα άλλα τυρβάζουν, οι υπηρεσίες περιμένουν εντολές από τα υπουργεία και ο κόσμος βασανίζεται. Το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί και την ευθύνη θα έχουν αυτοί που αδυνατούν να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που έχουν πάρει πλέον διαστάσεις λαίλαπας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Αυγούστου 2012 20:05

NEWSLETTER