Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 14:29

Ελλειμμα αστυνόμευσης και φασιστικές επιθέσεις

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ελλειμμα αστυνόμευσης και φασιστικές επιθέσεις

Στις 3 Αυγούστου όταν κάηκε ένας κάδος απορριμμάτων 30 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης στον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, έγραψα στην "Ε" το εξής σχόλιο που δημοσιεύτηκε μαζί με τη φωτογραφία με τα αποκαΐδια:

“Σε άμορφη μάζα μετέτρεψε η φωτιά τον πλαστικό κάδο ανακύκλωσης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιπατείρας και Νικολάου Μεθώνης. Ας ευχηθούμε ότι η φωτιά οφείλεται σε αμέλεια και όχι σε ανοησία νεαρών που γράφουν συνθήματα και κολλούν οπαδικά συνθήματα στη γειτονιά”.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν έγινε έρευνα για τον καμένο κάδο ή αν ρωτήθηκαν για το θέμα οι νεαροί που συχνάζουν στο στέκι των Bulldogs στην οδό Καλλιπατείρας. Ετσι κι αλλιώς καμία αρχή δεν με πήρε τηλέφωνο, έστω και άτυπα όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις, να ρωτήσει αν γνώριζα κάτι παραπάνω για το κάψιμο του κάδου ή για τα αυτοκόλλητα που είχαν πλημμυρίσει τη γειτονιά. Γι’ αυτό κάθε άλλο παρά εντύπωση μου προκάλεσε η αστυνομική απουσία έξω από το στέκι των Bulldogs την Κυριακή το απόγευμα.

Εννοείται ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία η Αστυνομία θα είχε φροντίσει να βρίσκονται δυνάμεις της έξω από το στέκι των Bulldogs, αφού από εκεί περνούσαν οι οπαδοί του Παμίσου και ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων ήταν τουλάχιστον μεγάλος. Υπενθυμίζουμε ότι οι οπαδοί του Παμίσου φιλοξενήθηκαν στη βορεινή κερκίδα του γηπέδου του Μεσσηνιακού και ότι αναγκαστικά έφυγαν μέσω της οδού Καλλιπατείρας. Δυστυχώς όμως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν βρέθηκαν στο στέκι των Bulldogs και έτσι κανένας δεν απέτρεψε ένα επεισόδιο που θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Σε κάθε περίπτωση έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε αν η Αστυνομία γνώριζε πριν το επεισόδιο για το στέκι των Bulldogs και αν θεωρεί ότι τα μέλη του συνδέσμου είναι ακίνδυνα. Προσωπικά, και επειδή κάποια στιγμή πρέπει να πάψουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θεωρώ ότι η Αστυνομία θα πρέπει διαρκώς να βρίσκεται σε εγρήγορση για τη δράση του συνδέσμου, αφού αρκετά μέλη του έχουν επιδείξει στο παρελθόν παραβατική συμπεριφορά. Η παραβατική συμπεριφορά σε συνδυασμό με ακροδεξιές απόψεις συνθέτει ένα εκρηκτικό μείγμα που χρειάζεται μόνο μια αφορμή για να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή από αυτή που μπορεί να φανταστεί ένας αφελής εθνικιστής υπό την επήρεια τοξικών ουσιών.

Οι συνέπειες της έκρηξης θα είναι ακόμα μεγαλύτερες αν ο προπηλακισμός του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα δεν δώσει τροφή για προβληματισμό αλλά αφορμή για πολιτική εκμετάλλευση. Ετσι κι αλλιώς ο φασισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε περιβάλλον ανομίας και γι’ αυτό προσωπικά θεωρώ πιο επικίνδυνη την ανοχή της ανομίας παρά κάποιους ανεγκέφαλους που θεωρούν ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην πατρίδα και στο έθνος βρίζοντας ή προπηλακίζοντας βουλευτές.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 14:26

NEWSLETTER