Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:28

Κωλοτούμπες για το στρατόπεδο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Κωλοτούμπες για το στρατόπεδο

 

Πριν από τις εκλογές, ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε": «Ο χώρος του στρατοπέδου αποτελεί παραδοσιακά έναν χώρο ιδιαίτερης σημασίας για τους δημότες και τον δήμο μας.

Παρότι δεν αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Καλαμάτας, πρόθεσή μας είναι η διεκδίκηση της παραχώρησής του, μέσω ειδικού πρωτοκόλλου με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, προς το δήμο μας. Εφόσον προκύψει αυτό, τότε οφείλουμε να τον διαχειριστούμε με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα. Θα πρέπει να τεθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση τόσο στους φορείς όσο και στους δημότες της πόλης, ώστε από τις ζυμώσεις και τις συζητήσεις να αναδειχθούν οι βέλτιστες επιλογές. Είναι γεγονός πως η δυναμική του χώρου δεν είναι μονοσήμαντη, αλλά έχει πολλαπλές συντεταγμένες, όπως η τουριστική, οικολογική, πολεοδομική, αθλητική, πολιτιστική κ.ά.».

Προχθές, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στην οποία τονίζει: «Σε οποιοδήποτε σχεδιασμό προκριθεί από πλευράς υπουργείου Εθνικής Αμυνας, είναι αναγκαία η διατήρηση σε λειτουργία του στρατοπέδου "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο, δεδομένου ότι το στρατόπεδο αυτό διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα».

Ο κ. Βασιλόπουλος στην ίδια επιστολή του καταλήγει γράφοντας: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, είμαστε στη διάθεσή σας, προκειμένου να σας επισκεφθούμε στο υπουργείο και να σας ενημερώσουμε από κοντά για τα πλεονεκτήματα του στρατοπέδου "Παπαφλέσσα" στην Καλαμάτα. Ενα τέτοιο κόσμημα των παγίων εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, αλλά επιβάλλεται να παραμείνει σε λειτουργία για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο, για τους λόγους που εκτέθηκαν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βασιλόπουλος, ενώ άλλαξε γνώμη για το στρατόπεδο, δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει κανέναν για τις αιτίες που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το προεκλογικό του σχέδιο και να υποστηρίξει τώρα την ιδέα της στρατιωτικής επαναλειτουργίας του.

Προσωπικά πάντως -αν και γνωρίζω ότι οι ψήφοι από τις μεταθέσεις Μεσσήνιων στρατιωτών και αξιωματικών εκλέγουν... βουλευτή- δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το στρατόπεδο πρέπει να «ανοιγοκλείνει» κάθε φορά που θα αλλάζει η κυβέρνηση. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο τα πράγματα να είναι χειρότερα από όσο θέλουμε να πιστεύουμε, και τελικώς η λειτουργία του στρατοπέδου να εξαρτάται μόνο από τις ψήφους των μετατιθέμενων στρατιωτών και αξιωματικών.

Θανάσης Λαγός

Εmail: lathanasis@yahoo.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 18:31

NEWSLETTER