Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 13:37

Ανταγωνιστικά προϊόντα και τουριστικές υπηρεσίες

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας που έχασαν (μεταξύ άλλων) τόσο την είδηση της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας όσο και τη διάσωσή της χάρη στην εκρηκτική αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών τουριστών, είναι μάλλον αδύνατον να καταγράψουν τη θεαματική βελτίωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η θεαματική βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων της φιλοξενίας και της εστίασης μπορεί να αναδειχθεί σε συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού τουρισμού, αρκεί οι ιθύνοντες να την αντιληφθούν και να την προβάλουν. Ειδικά στον τομέα της ξενοδοχίας, η νέα γενιά επιχειρηματιών και ο γείτονας της διπλανής πόρτας που προσφέρει καταλύματα μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν που δύσκολα θα ξεπεραστεί από τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Ειδικά στη Μεσσηνία, ο ξενοδόχος της διπλανής πόρτας κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει εξαιρετικά καταλύματα, αλλά να καλύψει και το κενό των κλινών που εμπόδιζε την τουριστική ανάπτυξη του νομού. Την ίδια στιγμή, στον κλάδο των καφέ και της εστίασης έγινε πραγματική επανάσταση και δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτή την περίοδο ίσως τα καλύτερα καταστήματα της Ευρώπης.

Όσο για τη σχέση ποιότητας - τιμής, αναμφισβήτητα δίνει πολλά όπλα στον διαφημιστή που θέλει να προβάλει τα ελληνικά καταστήματα εστίασης και καφέ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μια νέα γενιά Μεσσήνιων επιχειρηματιών αφενός δημιούργησε δεκάδες ανταγωνιστικά καταστήματα και αφετέρου έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του νομού.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός