Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 20:32

Πολιτικοί της πλάκας και εργολάβοι της παράτασης

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)
Πολιτικοί της πλάκας και εργολάβοι της παράτασης

Η κατασκευή του ουρανοξύστη Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη το 1930 διήρκεσε μόνο 410 ημέρες. Στην Καλαμάτα στις 13 Αυγούστου του 2018 ξεκίνησε η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου και 1.305 μέρες μετά κανένας δεν γνωρίζει αν και πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Κανένας επίσης δεν γνωρίζει πόσες χιλιάδες μέρες θα χρειαστούν ακόμα για να παραδοθεί ο δρόμος Τζάνε - Καλαμάκι, η σύμβαση του οποίου υπογράφηκε στις 15 Νοεμβρίου 2013 με αρχική προθεσμία υλοποίησης μέχρι τις 15 Μαΐου 2015. Εννοείται ότι κανένας δεν γνωρίζει φυσικά πόσοι μήνες θα περάσουν για να αλλαχθούν οι πλάκες στην πλατεία της Υπαπαντής και πόσες παρατάσεις θα δοθούν για να τοποθετηθούν κυβόλιθοι σε 250 μέτρα της οδού Ναυαρίνου.

Πολιτικοί της πλάκας; Εργολάβοι της πλάκας; Ή μήπως τελικώς αυτοί περνούν καλά και εμείς φτωχότεροι, επειδή ο μέσος Έλληνας πιστεύει όσους του λένε ότι αγωνίζονται (ενάντια στη ∆εξιά ή στην Αριστερά, δεν έχει καμία σημασία) αντί να επιλέξει όποιον δεσμευτεί ότι θα αλλάξει το σύστημα των δημοσίων έργων; Οι απαντήσεις είναι αυτονόητες όσο αυτονόητες είναι και οι λύσεις στα προβλήματα που έχουν λυθεί στη ∆ύση από τότε που χτίζονταν ουρανοξύστες σε 410 ημέρες. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα κανένα πολιτικό κόμμα δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τα δημόσια έργα. Αντιθέτως, το κάθε κόμμα προωθώντας τους δικούς του μικρούς και μεγάλους εργολάβους βαφτίζει μεταρρύθμιση την κατάτμηση ή τη σιωπηλή μοιρασιά των έργων. Και ζουν αυτοί καλά, εμείς φτωχότεροι και οι εισαγγελείς στον κόσμο τους.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός 


NEWSLETTER