Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 10:52

∆εν αρκούν ο ήλιος και τα καθαρά WC

Γράφτηκε από τον

∆εν αρκούν ο ήλιος και τα καθαρά WC

Η Fraport Greece συμπληρώνει 5 χρόνια παρουσίας στην ελληνική οικονομική ζωή έχοντας επενδύσει 440 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται από τις 11 Απριλίου του 2017 μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία.

Την ίδια περίοδο οι κρατικές υπηρεσίες δεν μπορούν να διατηρήσουν λειτουργικές ούτε τις τουαλέτες του αεροσταθμού της Καλαμάτας. Σε μια κανονική χώρα οι πολίτες θα ρωτούσαν τους πολιτικούς γιατί δεν παραχωρήθηκε και ο Αερολιμένας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" με τον διαγωνισμό του 2014 και πόσα εκατομμύρια ευρώ έχασαν οι πελοποννησιακές επιχειρήσεις εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να αναβαθμίσει τις υποδομές του Αεροδρομίου. Στη Μεσσηνία έχει... καλό καιρό και πολλοί τοπικοί οικονομικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι αρκούν οι ηλιόλουστες μέρες για να γίνει ο νομός τουριστικός προορισμός.

Ανεξάρτητα όμως από όσα υποστηρίζουν εκείνοι που δεν θέλουν την οικονομική ανάπτυξη επειδή φοβούνται την αλλαγή της κατεστημένης οικονομικής τάξης, θα πρέπει να απολογηθούν για την αδυναμία εκσυγχρονισμού του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" πρωτίστως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που άφησε εκτός διαγωνισμού παραχώρησης το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, που προωθούσε το Αεροδρόμιο της Τρίπολης και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που δεν πίστεψε ποτέ στην παραγωγή πλούτου από τον τουρισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα στους πολίτες της Πελοποννήσου και να διεκδικήσουν δυναμικά όχι μόνο την παραχώρηση του Αεροδρομίου αλλά κυρίως την αναβάθμιση των υποδομών του, με στόχο να γίνει πύλη και για υπερατλαντικές πτήσεις. Αν την επόμενη δεκαετία οι πτήσεις από Αμερική, Ινδία και Κίνα κατευθυνθούν αποκλειστικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, επειδή ο διάδρομος προσγείωσης του Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" είναι ανεπαρκής για αεροσκάφη διπλής ατράκτου, δεν θα φταίνε οι πολιτικοί που μπορούν να αναβαθμίσουν μόνο τις τουαλέτες του αεροσταθμού. Θα φταίνε οι πολίτες που επιλέγουν πολιτικούς ανίκανους να οδηγήσουν τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο στη λεωφόρο της ανάπτυξης μακριά από τον βάλτο της μιζέριας, της φτώχειας, των ρουσφετιών και της καμαρίλας.

lathanasis@gmail.com

Θανάσης Λαγός