Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 15:42

Οι μισές αλήθειες για τους δρόμους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Διαξιφισμούς για τους σημαντικούς δρόμους της Μεσσηνίας, είχαμε χθες μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κοζομπόλη - Π. Κωνσταντινέα και του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Λαμπρόπουλου. 

Ο καθένας παρουσίασε τις απόψεις του, όπως όριζε το κομματικό του συμφέρον, παρουσιάζοντας τις αλήθειες μισές, όπως τους βόλευαν.

Η ενασχόλησή μου με τους δρόμους χρόνια τώρα, με γνώμονα την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και την αλήθεια, μου δίνει το δικαίωμα να σχολιάσω, να ασκήσω κριτική σε αυτά που κατατέθηκαν και διάβασα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν την τεχνοκρατική άποψη, τη θέση των στελεχών του υπουργείου Υποδομών. Και ως τέτοια είναι αληθινή. Ομως, είναι μισή. Γιατί υπάρχει και η πολιτική άποψη, που είναι πιο σημαντική και δεν μπορεί κατ’ ανάγκη να είναι και ψεύτικη.

Γιατί όντως οι μελέτες για το νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, για την παραλιακή χάραξη μπορεί να μην είναι όλες έτοιμες και να λείπουν κάποιες υποστηρικτικές. Ομως, ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει κοντά 2 χρόνια και θα μπορούσε να τις έχει αναθέσει. Οπως έγιναν με τις μελέτες του υφιστάμενου δρόμου Μεσσήνη - Ριζόμυλος ή καλύτερα Πάμισος - Μεσσήνη - Ριζόμυλος και του αυτοκινητόδρομου Καλό Νερό - Τσακώνα, που ανατέθηκαν δωρεάν μάλιστα, στο "Μορέα", ως προσφορά της κοινοπραξίας. 

Εντάξει, ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος δεν ανήκει στα διευρωπαϊκά δίκτυα και δεν έχει προτεραιότητα για το ΕΣΠΑ. Το Καλό Νερό - Τσακώνα που ανήκει στα διευρωπαϊκά και είναι τμήμα της Ολυμπίας Οδού και το οποίο έμεινε μάλιστα εκτός σύμβασης παραχώρησης, γιατί να μην έχει προτεραιότητα για το ΕΣΠΑ;

Ο πρώην βουλευτής εκθείασε για μια ακόμα φορά τις συμβάσεις παραχώρησης και το Γιώργο Σουφλιά. Δε μας λέει, όμως, πότε έπρεπε να τελειώσει ο αυτοκινητόδρομος του "Μορέα", σύμφωνα με την παραχώρηση που εγκρίθηκε το 2007 από τη Βουλή; Γιατί αν τελείωνε στην ώρα του, υπουργός της Ν.Δ. ή ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα έκοβε την κορδέλα. Και το άλλο, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε 1,5 χρόνο τον περιφερειακό της Καλαμάτας. Το έργο, όμως, είχε σταματήσει από το φθινόπωρο του 2013 και για 1,5 χρόνο με συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, περιμένοντας την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης.

Αλήθειες πολιτικές και ανθρώπινες που πρέπει να λέγονται.

Οταν λείπει η συνεννόηση και όταν το κομματικό είναι πάνω από το δημόσιο συμφέρον, κυριαρχούν οι μισές αλήθειες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 15:45