Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012 13:15

Ο τόπος πάνω από τα κόμματα

Γράφτηκε από τον



Γιάννης Σινάπης


Δυστυχώς τα κόμματα -και μιλάμε για τα κόμματα εξουσίας- δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε, τις δύσκολες ώρες που περνάει ο κόσμος και τον κίνδυνο χρεοκοπίας που απειλεί τη χώρα. Και δεν το λέμε μόνο εμείς ή ο δημοσιογραφικός κόσμος του τόπου. Το τόνισαν και το επιβεβαίωσαν, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, οι πολιτικοί και θρησκευτικοί παράγοντες της Μεσσηνίας κατά την υποδοχή του νέου χρόνου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στους χαιρετισμούς τους. Πέρα από τα μηνύματα για ενότητα, κάλεσαν τα κόμματα να βάλουν τη σωτηρία της πατρίδας πάνω από το μικροπολιτικό και το κομματικό συμφέρον.
Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος προκάλεσε τους έχοντες την εξουσία «να στηρίζουν το λαό όχι με συνθήματα, αλλά με έργο» και συνέστησε: «Λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά. Να βάλουμε στο περιθώριο τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς - στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «τα κόμματα να υπερβούν το κομματικό κόστος και να γίνουν πιο υπεύθυνα».
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, από τις πρώτες επιλογές της Ν.Δ. σε τοπικό - περιφερειακό επίπεδο, ζήτησε «προσπάθεια και αγώνα για να αλλάξουν όλα παντού».
Και ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος έστειλε μήνυμα και στο δικό του κόμμα, προτρέποντας «να βάλουμε τη σωτηρία της πατρίδας μας πάνω απ’ όλα. Μονοιασμένοι να αφήσουμε τα μικροκομματικά και να κοιτάξουμε τι θα σώσει την πατρίδα μας και όχι τα κόμματα».
Επιτέλους, τα κόμματα πρέπει να αλλάξουν ρότα: Να αφήσουν τους ψευτοπαλικαρισμούς, να αψηφήσουν το πρόσκαιρο εκλογικό όφελος και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, όσο σκληρή και αν είναι. Είναι ντροπή να συνεχίζουν ακόμα να χαϊδεύουν τα αυτιά του κόσμου, υποστηρίζοντας πράγματα που θα ξεχάσουν όταν πάρουν την κυβέρνηση, κάνοντας και πάλι πως δεν ήξεραν. Φτάνει πια με το μικροκομματισμό και τα ψέματα.