Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 16:56

Δοκιμή στην Τέντα με διεθνή αγώνα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δοκιμή στην Τέντα με διεθνή αγώνα

Την πρόθεση να πραγματοποιηθεί τελετή εγκαινίων για το νέο πανί του κλειστού γυμναστηρίου της Τέντας και των υπόλοιπων παρεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν προ εβδομάδων στον χώρο, είχε εκφράσει πρόσφατα ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης.

Μήπως όμως τελικά αντί να γίνει απλώς μία εκδήλωση εγκαινίων, θα ήταν προτιμότερο ο ανακαινισμένος χώρος να δοκιμαστεί σε... συνθήκες μάχης; Αντί λοιπόν να διοργανωθεί απλώς ένας αγώνας και πριν και μετά να γίνουν οι καθιερωμένες ομιλίες, βραβεύσεις και χαριεντισμοί, θα ήταν καλύτερα να έρθει στην πόλη είτε ένας επίσημος αγώνας μεγάλης διοργάνωσης είτε κάποιο τουρνουά με διπλό όφελος. Οχι μόνο θα έδινε την ευκαιρία στο κοινό της Καλαμάτας να δει από κοντά μία μεγάλη διοργάνωση -κάτι για το οποίο υπάρχει “δίψα”- αλλά θα δοκίμαζε και τη λειτουργικότητα του χώρου σε πραγματικές συνθήκες.

Αλλωστε η ανάγκη για να γίνουν εδώ και χρόνια παρεμβάσεις στον άλλοτε πρωτοποριακό για τα περιφερειακά δεδομένα αθλητικό χώρο, ήταν ώστε να αποτελεί από τη μία αξιοπρεπές γυμναστήριο για τους εκατοντάδες νέους που αθλούνται εκεί μέσω συλλόγων, αλλά και να μπορέσει ξανά να προσελκύσει διεθνούς επιπέδου αγώνες.

Αν λοιπόν η πρόταση αυτή ακούγεται, τι καλύτερη ευκαιρία για τέτοια διοργάνωση για κάποιον από τους προσεχείς εντός έδρας αγώνες της εθνικής ανδρών στο μπάσκετ για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019; Η “επίσημη αγαπημένη” καλείται να αντιμετωπίσει τη Σερβία (13/9), τη Γερμανία (30/11) και τη Γεωργία (21/2) και γιατί όχι έναν από αυτούς τους αγώνες να μην τους διεκδικούσε η Καλαμάτα, που διατηρεί άλλωστε ακόμα καλές σχέσεις με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 17:01

NEWSLETTER