Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 09:34

Σκέψη για μετάθεση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού

Γράφτηκε από τον



Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι αναμφισβήτητα μία διοργάνωση με ιδιαίτερο βάρος και έχει πλέον καταξιωθεί στη συνείδηση όλων όσοι ασχολούνται με την τέχνη του χορού και όχι μόνο. Κάθε καλοκαίρι δεν είναι λίγοι αυτοί που φθάνουν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης συνδυάζοντάς το με τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το καλοκαίρι στην Καλαμάτα είναι συνδυασμένο σε μεγάλο βαθμό με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, και μέσα στις δύο σχεδόν δεκαετίες ζωής της διοργάνωσης αρκετοί Καλαματιανοί έχουν πάρει γεύση της συγκεκριμένης τέχνης. Πώς θα σας φαίνονται όμως αν η συγκεκριμένη διοργάνωση άλλαζε χρόνο και, αντί για την καρδιά του καλοκαιριού, γινόταν είτε Μάιο είτε Σεπτέμβριο; Πρόκειται για μία απλή σκέψη βασισμένη στο γεγονός ότι στα μέσα Ιουλίου που συνήθως γίνεται η διοργάνωση η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι γεμάτη από επισκέπτες και η πληρότητα των ξενοδοχείων κινείται σε υψηλά επίπεδα. Για όσους σπεύσουν να πουν ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στους συντελεστές και στους θεατές, η απάντηση είναι το... Μέγαρο Χορού, το οποίο σε θεωρητική πάντα βάση από την επόμενη χρονιά θα είναι ο βασικός χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ.
Μπορεί βεβαίως κάποιος να πει, τόσα προβλήματα έχουμε, ο χρόνος διεξαγωγής του φεστιβάλ μας μάρανε; Πόσο μεγαλύτερα θα είναι όμως τα οφέλη για την πόλη και τους επαγγελματίες αν η διοργάνωση γινόταν σε μία περίοδο, όπου υπάρχει... χώρος στην πόλη; Προσωπική μου εκτίμηση είναι αρκετά και σημαντικά, αφού σε μέρες που η Καλαμάτα δεν είναι γεμάτη θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στα ξενοδοχεία να έχουν κάποιες επιπλέον κρατήσεις, όσο και στους υπόλοιπους επαγγελματίες να δεχθούν στα καταστήματά τους περισσότερους πελάτες, ενώ οι επισκέπτες, όσοι κι αν είναι αυτοί, θα μπορούν να χαρούν ακόμα περισσότερο την πόλη.
Πρόκειται απλώς για μία σκέψη - πρόταση, την οποία καταθέτω προς τους αρμόδιους με την ελπίδα ότι σύντομα το Μέγαρο Χορού θα ανοίξει επιτέλους τις πύλες του.

 

Δημήτρης Πλεμμένος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 21:35