Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 12:44

Ο κόσμος δεν ανέχεται άλλη κοροϊδία

Γράφτηκε από τον

Παρακολουθείς κάποιους άρχοντες του τόπου κι εξοργίζεσαι. Διοικούν και συμπεριφέρονται με τέτοια αλαζονεία και τόση έπαρση, που πάνε να φτάσουν τον πάπα και τους αυτοκράτορες. Δεν κάνουν ποτέ λάθη, δεν ακούνε καμία άλλη πρόταση, υποστηρίζοντας πως η άλλη άποψη έχει σκοπιμότητες και κρύβει συμφέροντα. 

Ευαγγελίζονται το καινούργιο, αυτοανακηρύσσονται σωτήρες και προστάτες του δημοσίου συμφέροντος, αλλά η συμπεριφορά και οι ενέργειές τους δείχνουν πως είναι …άξιοι συνεχιστές του παλιού, της νοοτροπίας που οδήγησε τον τόπο στη μιζέρια, στην παρακμή και την κρίση. 

Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι είναι κοντά στο λαό, πως καταλαβαίνουν τις αγωνίες του, τη στενοχώρια και την πίκρα του για τις άγριες περικοπές και την ανεργία, την απώλεια της δουλειάς του.

Οι ίδιοι, ωστόσο, ζουν στο δικό τους κόσμο, που απέχει πολύ από την εξαθλίωση και τα καθημερινά βάσανα του απλού πολίτη. Συνεχίζουν το βόλεμα των "ημετέρων", την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι υπεύθυνες υπηρεσίες αντιδρούν και δε δικαιολογούν, δεν επικυρώνουν τις ενέργειές τους. Επιχειρούν να μοιράσουν χρήμα με κραυγαλέο τρόπο και δεν τους σταματούν ούτε οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις των συνεργατών τους, που αντιλήφθησαν πως υπάρχει ένα όριο.

Μιλούν για διαφάνεια, αλλά κρατούν τις πόρτες κλειστές. Εχουν ως όπλο την ειρωνεία και τη συκοφαντία, όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Κι έχουν πρόθυμα λιβανιστήρια και αυλοκόλακες για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ολα αυτά τα προκλητικά κι εξοργιστικά είναι καθημερινά ακόμα και τώρα. Αρκετοί τα συνειδητοποιούν και αντιδρούν. Δυστυχώς, οι πιο πολλοί σωπαίνουν και αφήνουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ο κόσμος, όμως, που υποφέρει, δε δέχεται να συνεχίζεται το πάρτι. Είναι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και δείχνει αποφασισμένος να αντιδράσει με πιο δυναμικό τρόπο. Δε θα ανεχθεί άλλη κοροϊδία. Θέλει να πιάσουν τόπο οι θυσίες του. Ας το έχουν υπόψη τους οι αλαζόνες της εξουσίας. Ο κόσμος δεν ανέχεται άλλη κοροϊδία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 11:46