Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 14:39

Σχολεία στην εποχή του Covid-19

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σχολεία στην εποχή του Covid-19

Στις 2 Σεπτεμβρίου, κι ενώ οι καθηγητές είχαν παρουσιαστεί στα σχολεία τους, εκπαιδευτικός σε σχολείο της Αττικής διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Ο εκπαιδευτικός ο οποίος νόσησε, ενημέρωσε (ως όφειλε) το σχολείο ότι είναι θετικός στον Covid-19. Η διευθύντρια του σχολείου, όπως καταγγέλθηκε, αν και προσπάθησε να μάθει τι πρέπει να κάνει, δεν έλαβε καμία απάντηση από τις αρχές. Αποφάσισε, λοιπόν, κι έκλεισε το σχολείο αφού ο ιός θέλει το… χρόνο του για να εκκολαφθεί.
Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο διευθυντής/διευθύντρια ενός άλλου σχολείου θα έπραττε με την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα που έπραξε η διευθύντρια του σχολείου στην Αττική. Οπότε, αναρωτιέται ο καθένας από εμάς, αν συνέβαινε ή συνέβη σε σχολείο της Μεσσηνίας, ποια θα ήταν η αντίδραση; Εχουν ενημερώσει τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας τους διευθυντές για το πώς να αντιδράσουν. Και ο ΕΟΔΥ, όταν ένα κρούσμα αφορά σε εκπαιδευτικό, δεν πρέπει να προβεί σε ενέργειες τέτοιες ώστε να ενημερώσει το σχολείο και να δώσει οδηγίες;
Ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας και κανένας δεν μπορεί να μαντέψει πόσος κόσμος προσβλήθηκε μέσα στις διακοπές του, αλλά και ποια θα είναι η εξάπλωση της νόσου στα εργασιακά (και κατ’ επέκταση σχολικά) περιβάλλοντα. Οφείλουμε λοιπόν όλοι για τις επόμενες δύο - τρεις εβδομάδες να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι με τις επαφές μας, όπως και οι φορείς οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Ειδικά, σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ίσως οι γονείς μαθητών αντί να διατρανώνουν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από τα παιδιά τους, θα ήταν πιο ωφέλιμο να ψάξουν τι προβλέπεται στην περίπτωση που ένας εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον Covid-19, πριν (ή και μετά) την έναρξη των μαθημάτων. Κι ως ενήλικες ας δώσουν τις "μάχες" τους εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, για ρεαλιστικούς και χρήσιμους στόχους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 09:04

NEWSLETTER