Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 13:40

Μικρές επαναστάσεις

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μικρές επαναστάσεις

Ολα φαντάζουν νωχελικά, “κοιμισμένα” θα έλεγε κανείς μέσα σε αυτή την άβολη για πολλούς περίοδο της καραντίνας.

Πιστεύαμε πως θα ήμασταν πιο εξασκημένοι, πιο καλά προετοιμασμένοι για τη δεύτερη αυτή δοκιμασία, όμως η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο.
Η ενεργοποίηση φαντάζει κάτι το πρακτικά αδύνατο, τη στιγμή που το σώμα των περισσότερων έχει γίνει ένα με τον καναπέ ή την καρέκλα του γραφείου. Κι όμως μπορεί να μην είναι κι έτσι.
Μια ολόκληρη κινητοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, έδωσε τη δυνατότητα πρόσφατα σε ένα μικρό κορίτσι από την Καλαμάτα, την Αναστασία Τριανταφυλλάκη, να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι για να συναντήσει στην Αμερική τους γιατρούς που θα της δώσουν πίσω την ελπίδα της. Δε χρειάστηκαν πολλά από τον καθένα. Λίγα χρήματα και πολλές δωρεές έκαναν την ευχή πραγματικότητα.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε όλοι, μέσα από τον υπολογιστή ή το κινητό, κάνοντας μια μικρή δωρεά σε έναν από τους τόσους φορείς στήριξης που υπάρχουν για το παιδί, την κακοποιημένη γυναίκα, την πολύτεκνη οικογένεια.
Δεν είναι εύκολο το να δίνει κανείς χρήματα τη σημερινή, αβέβαιη εποχή. Ούτε είναι εύκολο να νοιαστείς για κάποιον έξω από τον εαυτό σου. Είναι ένα μεγάλο, μοναχικό ταξίδι αυτό που διανύουμε μέσα στην πανδημία, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και τα φώτα θαμπά. Γι’ αυτό και η παραμικρή κίνηση βοήθειας είναι μια επανάσταση. Μια επανάσταση τόσο σαρωτική, όσο η γέννηση του Θεανθρώπου, που άλλαξε το ρου της Ιστορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 20:11

NEWSLETTER