Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 22:46

Ζητήματα σημαντικά που οφείλουν να μας ενώνουν

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Θα ήθελα από αυτή τη στήλη να σχολιάσω την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μεσσηνία και την Αρκαδία, όπως σχολίασα τα όσα ακολούθησαν τις εξαγγελίες του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον Φεβρουάριο του 2018.

Χωρίς φτιασιδώματα, εσωκομματικές αναφορές και πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά εστιάζοντας στις προσδοκίες και τις ελπίδες του κόσμου της Μεσσηνίας, για να προχωρήσουν τα αυτονόητα.

Ο πρωθυπουργός ήρθε στον τόπο μας για την ΚΑΠ, επισκεπτόμενος την καινοτόμα αγροτικά περιοχή της Τριφυλίας και για τη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, για να στείλει το μήνυμα ότι πρέπει, επιτέλους, να δοθεί τέλος στην ντροπή των σκουπιδιών.

Στα σημαντικά θέματα της Μεσσηνίας δεν είχε σκοπό να αναφερθεί. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και στο Αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δείχνοντας ότι για αυτά υπάρχει κυβερνητικό ενδιαφέρον. Και αυτό είναι θετικό. Για τα υπόλοιπα σημαντικά έργα δεν έγινε καμία αναφορά και οφείλουμε να ζητήσουμε να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, αδιαφορώντας για την επικοινωνιακή εικόνα και τα ενδεχόμενα αρνητικά σχόλια για την κυβέρνηση, τη σημερινή και την προηγούμενη -και την επόμενη, αν χρειαστεί.

Ο δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα πού βρίσκεται; Τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχουν εξελίξεις για το Πάτρα - Πύργος, είναι υπερβολικό να ασχολούμαστε με το τμήμα της Μεσσηνίας. Ομως δεν δικαιούμαστε να το απεμπολήσουμε.

Με τα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα τι γίνεται; Πότε θα δημοπρατηθούν; Το φράγμα υπερχειλίζει και το νερό χάνεται.

Ακόμα, τι θα γίνει με τον σιδηρόδρομο; Είναι εφικτή και εντός κυβερνητικών σχεδίων η αναβάθμιση της γραμμής Πάτρα - Πύργος - Κυπαρισσία και μέχρι την Καλαμάτα; Με το φυσικό αέριο που πιέζει η περιφερειακή αρχή, θα υπάρξει εξέλιξη;

Και άφησα τελευταία τα δύο εκκρεμή αγροτικά θέματα: Την προστασία της ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και της εμβληματικής κορινθιακής σταφίδας.

Είναι ζητήματα αυτονόητα και σημαντικά, που οφείλουν να μας ενώνουν.