Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 20:07

Η πόλη δεν αντέχει άλλα εγκλήματα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τις καθιερωμένες πεζοδρομήσεις στην Παραλία, στις οδούς Αύρας και Μεσογείων, θα εφαρμόσει και το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Καλαμάτας. Και για πρώτη χρονιά, έστω και προσωρινά, θα λειτουργήσει ως μονόδρομος η Ναυαρίνου στο υπό ανάπλαση τμήμα Φαρών - Ακρίτα.

Στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης καλό θα είναι να μην υλοποιηθούν και φέτος την περίοδο του καλοκαιριού οι προσωρινές και αποσπασματικές πεζοδρομήσεις του 2020 και του 2021. Τις πεζοδρομήσεις αυτές δεν τις πίστεψε η δημοτική αρχή, δεν τις εφάρμοσε στην πράξη και τις παράτησε στην τύχη τους. Και αυτό, όπως έχουμε τονίσει ξανά, για να τα έχει καλά με όλους, με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής, καθώς οι απόψεις ήταν διχασμένες και είχαν προκληθεί αντιπαραθέσεις.

Φέτος υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι που δεν επιτρέπουν αποσπασματικές ρυθμίσεις. Είναι η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, που έχει βελτιώσει την εικόνα κάποιων σημείων (Σφακτηρίας κ.ά.), όμως η γενική εικόνα προκαλεί προβληματισμό και αγανάκτηση.

Ο λόγος για τις αναπλάσεις της οδού Αναγνωσταρά και της πλατείας Υπαπαντής, που προχωρούν με αργούς και προκλητικούς ρυθμούς προκαλώντας σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, με κυριότερο την κατάργηση θέσεων στάθμευσης. Η κατάργηση των συγκεκριμένων θέσεων δεν είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη. Εγινε όμως αποσπασματικά και πρόχειρα, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη.

Χωρίς τη μελέτη αυτή δεν πρέπει να δρομολογηθεί τίποτα πλέον στην περιοχή του εμπορικού και του Ιστορικού Κέντρου. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί και το έργο των παρεμβάσεων στην οδό και στην πλατεία 23ης Μαρτίου, που προβλέπει κατάργηση και άλλων θέσεων στάθμευσης. Στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι και οι αστικές αναπλάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, που προβλέπουν κατάργηση άλλων 112 θέσεων στάθμευσης.

Ολα αυτά χωρίς σχέδιο και μελέτη που να ρυθμίζει την κυκλοφορία και να αποτρέπει την είσοδο των αυτοκινήτων στο κέντρο της Καλαμάτας. Γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε παρέμβαση πεζοδρόμησης και μονοδρόμησης, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία ακόμα δεν έχει ανατεθεί. Η πόλη δεν αντέχει τη συνέχιση του εγκλήματος σε βάρος της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 21:11