Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 19:35

Πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πραγματικό ενδιαφέρον για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Είναι από τα σημαντικά θέματα της Καλαμάτας που δεν προχώρησαν στην υφιστάμενη αυτοδιοικητική θητεία, παρότι είχαν τεθεί στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου του 2019.

Ο λόγος για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα, που αναμένεται να αναβαθμίσει και να αναδείξει μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές της πόλης.

Την τελευταία φορά που τονίστηκε δημόσια το θέμα ήταν στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι “τη μετεγκατάσταση των συνεργείων τη θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα. Εχουμε υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και περιμένουμε την απόφαση ένταξης, με προϋπολογισμό 620.000 ευρώ. Αφορά τις μελέτες για να φύγουν τα συνεργεία και να πάνε δίπλα από τον βιολογικό καθαρισμό σε ένα πολύ μεγάλο οικόπεδο. Να ελευθερωθεί ο χώρος και να γίνει ανάπλαση του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα”.

Το ζήτημα είναι ότι για ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα, όπως παραδέχεται ο δήμαρχος, ο δήμος περιμένει εδώ και μήνες από την κυβέρνηση απόφαση ένταξης μόλις 620.000 ευρώ, τη στιγμή που εξασφαλίζει σε χρόνο - ρεκόρ εντάξεις έργων κάποιων εκατομμυρίων ευρώ.

Η εξέλιξη, που προκαλεί προβληματισμό, δείχνει ότι το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. Και λογικά πάει για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο. Ομως, χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον η αναβάθμιση της περιοχής θα παραμένει στα λόγια και τις υποσχέσεις για καιρό.

Η εικόνα με τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ δίπλα και μέσα στον Νέδοντα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Προσβάλλει την πόλη και την προοπτική ανάπτυξής της. Υπάρχει χώρος για αξιοπρεπή μετεγκατάσταση των συνεργείων και σε αυτόν πρέπει να πάνε το συντομότερο δυνατό. Το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα ως συνέχεια του ανοιχτού θεάτρου, κοντά στο υπαίθριο πάρκο ελιάς, θα δημιουργήσει έναν νέο ελκυστικό τόπο ψυχαγωγίας, περιπάτου και αθλητισμού κατοίκων κι επισκεπτών, ο οποίος μέσω του Κάστρου της πόλης θα συνδεθεί με το Ιστορικό Κέντρο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 21:07

NEWSLETTER