Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 19:56

Να παραμείνει πεζόδρομος το καλοκαίρι τουλάχιστον

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Να παραμείνει πεζόδρομος το καλοκαίρι τουλάχιστον

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στο τέλος της εβδομάδας, σήμερα - αύριο δηλαδή, ο Δήμος Καλαμάτας θα ξέρει πότε θα ανοίξει η Ναυαρίνου στο τμήμα της ανάπλασης μεταξύ Φαρών - Ακρίτα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας.

Η απάντηση προκάλεσε αντιδράσεις, συζητήσεις και σχόλια των πολιτών, για κάποια από τα οποία γίναμε δέκτες. Αυτό που κυριαρχεί στον κόσμο με βάση το έργο που βλέπει, είναι ότι η ανάπλαση δημιούργησε έναν ελκυστικό πεζόδρομο στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Εναν πεζόδρομο που πρέπει να παραμείνει τέτοιος, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού. Χαρακτηριστικά φίλος της στήλης μου επεσήμανε: “Γράψε σε παρακαλώ να μην ανοίξει η Ναυαρίνου. Γράψε το ακόμα πιο πολύ, να επιμείνεις. Πρέπει να μείνει όπως είναι. Δεν το βλέπουν; Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα”.

Ο κόσμος της Καλαμάτας έχει άποψη και την λέει. Θέλει ο τόπος που ζει, προικισμένος με ξεχωριστή φυσική ομορφιά, να γίνει ακόμα πιο ελκυστικός για τους ίδιους και για τους επισκέπτες. Και θέλει από τους αιρετούς άρχοντες του τόπου του να έχουν την ίδια άποψη, να βάζουν πάνω απ’ όλα το κοινό καλό, αυτό που συμφέρει την προοπτική και την προκοπή του τόπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συζητήσει, να διαβουλευτεί, να ακούσει τις απόψεις των δημοτών και να πάρει απόφαση για το τι θα γίνει με το τμήμα ανάπλασης της Ναυαρίνου. Να μην αποφασίσει μόνη της η δημοτική αρχή για το άνοιγμα επιστρέφοντας στην παλιά προβληματική κατάσταση. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι η εικόνα και η λειτουργία του πεζόδρομου θα κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το τμήμα αυτό της παραλιακής ζώνης και θα συμβάλουν στην ακόμα μεγαλύτερη κίνηση των καταστημάτων. Εκτιμώ ότι την ίδια άποψη έχουν και οι επαγγελματίες της περιοχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αργήσει. Πέρα από το άμεσο, τη λειτουργία της ανάπλασης την τουριστική περίοδο, οφείλει να ανοίξει και τη συζήτηση για την προοπτική της, όπως και όλης της παραλιακής ζώνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 20:25

NEWSLETTER