Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 19:39

Ασφαλτοστρώσεις κάθε χρόνο στην πόλη και στα χωριά

Γράφτηκε από τον

Ασφαλτοστρώσεις κάθε χρόνο στην πόλη και στα χωριά

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις και παρεμβάσεις βελτίωσης και συντήρησης οδοποιίας ξεκίνησαν  επιτέλους και εκτελούνται στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών (τμήμα β’). Είναι σημαντικό έργο, γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη εργολαβία ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί στην πόλη της Καλαμάτας η υφιστάμενη δημοτική αρχή, στον τελευταίο χρόνο της θητείας της.

Δεν κάνω πλάκα, ούτε ειρωνεύομαι, είναι πραγματικά σημαντικό έργο. Και αυτό γιατί οι ασφαλτοστρώσεις είναι διαχρονικά από τις πλέον στοιχειώδεις και βασικές αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και ας είναι έργο βιτρίνας, που φαίνεται αποφέροντας πολιτικά οφέλη και εκλογικά κέρδη στον δήμαρχο που το υλοποιεί και ας ακούγεται πολιτικάντικο και με μικροπολιτική σκοπιμότητα.

Και είναι σημαντικό γιατί η Καλαμάτα, παρότι έχει ενταχθεί στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», έχει τραγικούς δρόμους στις γειτονιές και κυρίως στο κέντρο της. Δρόμοι με λακκούβες, με μπαλώματα, ταλαιπωρημένοι από τις κακότεχνες αποκαταστάσεις έργων υποδομής, υπόγειων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η δημοτική αρχή ατύχησε, καθώς η πρώτη μεγάλη εργολαβία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, δεν ξεκίνησε και δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και ύστερα από ταλαιπωρία χρόνων ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος. Η πόλη την “πλήρωσε”, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της, η ποιότητα ζωής που υποβαθμίστηκε. Η κυκλοφορία στην πόλη είναι καθημερινό μαρτύριο για τους οδηγούς.

Γι’ αυτό είναι σημαντική η εργολαβία που ξεκίνησε και ας είναι προϋπολογισμού κάτι λιγότερου από 300.000 ευρώ. Και ας αφορά κυρίως γειτονιές της πόλης, γιατί και κει η κατάσταση των δρόμων είναι τραγική και η οποιαδήποτε παρέμβαση βελτίωσης αναβάθμιση είναι.

Προεκλογικά οι παρατάξεις που διεκδικούν την εκλογική νίκη στον δήμο τον Οκτώβριο, θα πρέπει να παρουσιάσουν έναν σχεδιασμό με εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων, που θα υλοποιούν κάθε χρόνο στην πόλη και στα χωριά με συνέπεια και έναν αξιόλογο προϋπολογισμό. Δεν είναι πολιτικάντικο, είναι βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου και μία από τις βασικές αρμοδιότητές του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 20:19