Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 20:13

Οι πολεοδομικές μελέτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά θέματα, για το οποίο η μειοψηφία άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή Καλαμάτας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2024, το βράδυ της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το θέμα των πολεοδομικών μελετών σε ελκυστικές περιοχές του δήμου που παραμένουν κολλημένες εδώ και 30 χρόνια.

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ήταν από τα θέματα που “σήκωσε” ο επικεφαλής της ελάσσονος (της μείζονος από την 1η μέρα του 2024) μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, που αφού παρατήρησε ότι επιτέλους η Κηπούπολη παίρνει τον δρόμο της, επεσήμανε πως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς για τα σχέδια σε Ασπρόχωμα, Βέργα και Μικρή Μαντίνεια.

Και είναι ακόμα η διαδικασία του διαγωνισμού για την πολεοδόμηση της Ανατολικής Παραλίας, για την επιλογή αναδόχου, για την οποία ο δήμαρχος είχε δηλώσει στην “Ε” ότι θα συνεχιστεί. Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί παρότι αφορά την πιο σημαντική περιοχή για την ανάπτυξη της Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη - ενημέρωση στην “Ε” τον περασμένο Ιούνιο η διευθύντρια Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, αναφερόμενοι στους λόγους των καθυστερήσεων, είχαν εκτιμήσει ότι τα σχέδια αυτά πλέον βρίσκονται σε καλό δρόμο και μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Τα 30 χρόνια είναι πάρα πολλά. Η νέα δημοτική αρχή Καλαμάτας οφείλει να βάλει σε προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα. Να τα αναθέσει σε αντιδήμαρχο που έχει σχέση με το αντικείμενο και ο οποίος θα τα παρακολουθεί στενά και θα πιέζει υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, μελετητές και πολιτικά πρόσωπα, που έχουν αρμοδιότητα να εξετάσουν και να εγκρίνουν. Η δημοτική αρχή οφείλει να συνειδητοποιήσει και να τονίσει ότι τα ζητήματα των πολεοδομικών μελετών είναι καθοριστικά για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την ανάπτυξη με σχέδιο και οργάνωση. Κάθε νέα καθυστέρηση θα είναι ανεπίτρεπτη. Τα 2 χρόνια που προσδιόρισαν η διευθύντρια Πολεοδομίας και ο αντιδήμαρχος πρέπει να επιτευχθούν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023 21:15