Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 21:52

Αναγκαία η προβολή της σύνδεσης της Καλαμάτας με Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Αναγκαία η προβολή της σύνδεσης της Καλαμάτας με Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Προ των πυλών είναι η έναρξη της νέας σεζόν για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, με την πρώτη διεθνή πτήση για φέτος να έχει προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου, παραδοσιακά από το Μόναχο.
Αυτό πάντως που έχει κεντρίσει περισσότερο το ενδιαφέρον του τοπικού κοινού είναι η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με το Ηράκλειο, δύο φορές την εβδομάδα από την 1η Ιουνίου. Μία γραμμή, στην οποία υπήρξαν και κατά το παρελθόν για μία σεζόν δρομολόγια με μικρής χωρητικότητας αεροσκάφη και η οποία διακόπηκε τότε ως μη βιώσιμη. Ευτυχώς από τα μέσα του περασμένου φθινοπώρου ξεκίνησαν και πάλι μετά την ανησυχητική διακοπή και τα δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη, διατηρώντας ζωντανή την άμεση σύνδεση της Πελοποννήσου με τη Βόρεια Ελλάδα.
Τόσο η γραμμή για την Κρήτη όσο και για τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει πάντως να στηριχθούν, καθώς δεν αρκεί να γνωρίζουν οι Μεσσήνιοι και οι κάτοικοι των γειτονικών νομών ότι υπάρχουν, αλλά να γίνει γνωστή και στο κοινό των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτό φυσικά θα πρέπει να γίνει με συντονισμένες ενέργειες τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό και οι οποίοι μόνο να κερδίσουν έχουν από την επιτυχία των γραμμών αυτών.
Όσο για τη σύνδεση με το Ηράκλειο, που για αρχή θα διαρκέσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποτελεί στοίχημα η περαιτέρω συνέχισή της, με σημαντικότερο παράγοντα την εξασφάλιση σημαντικής πληρότητας στα θερινά δρομολόγια. Αντίστοιχο κριτήριο φυσικά θα μετρήσει και για την εδραίωση της γραμμής για Θεσσαλονίκη, για την οποία κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει με τα τωρινά δεδομένα ότι δεν θα βρεθεί και πάλι… μετέωρη!
Και για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, δεν μιλάμε για προβολή των γραμμών στα μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας (τα οποία στην πλειονότητά τους στηρίζουν αυθορμήτως τις γραμμές), αλλά σε μέσα της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, όπου θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστή η σύνδεση με το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.


NEWSLETTER