Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 20:50

Ντροπή για την προκλητική αδιαφορία

Γράφτηκε από τον

Ντροπή για την προκλητική αδιαφορία

Του Γιάννη Σινάπη

Εδώ στην “Ελευθερία”, αλλά και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μεσσηνίας ασχολούμαστε με τα μεγάλα και σημαντικά έργα του τόπου: την αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το τμήμα του δυτικού αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και τα αρδευτικά δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα. Εργα που έπρεπε να είχαν γίνει την προηγούμενη 4ετία ή και τις προηγούμενες ακόμα. Χρόνια αρκετά τα περιμένει η μεσσηνιακή κοινωνία. Και έχει κουραστεί και δεν καταλογίζει πλέον ευθύνες σε αυτούς που κυβερνούν και αδιαφορούν, που υπόσχονται και μένουν στα λόγια.

Και είναι και άλλα λιγότερα σημαντικά, ο δρόμος Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα, ο δρόμος της Μάνης και ο αγωγός μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα. Ποιος θυμάται τον Μανιάτη στην καταγωγή υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο (από την πλευρά της Λακωνίας) να μιλάει για νέο σύγχρονο δρόμο στη Μάνη, όταν δεν μπορεί να γίνει η παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου και η στοιχειώδης βελτίωση στον υφιστάμενο;

Υπάρχουν και άλλα μικρά έργα που παραμένουν, παρεμβάσεις όχι δαπανηρές που παραμένουν σε εκκρεμότητα με προκλητικό τρόπο. Πόσα χρόνια βρίσκεται σε αυτή την τραγική κατάσταση το μικρό τμήμα του δρόμου Νέα Κορώνη -

Χωματερό; Οσοι τον χρησιμοποιούν χειμώνα - καλοκαίρι, όλες τις εποχές του χρόνου και είναι πολλοί, μιλούν για ντροπή και απαράδεκτη αδιαφορία των αρμοδίων τοπικών αρχών: Της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη και των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος που ανέλαβαν πρωτοβουλία και υποσχέθηκαν να δώσουν τη λύση, εδώ και μήνες.

Τίποτα, καμία πρόοδος, ίδια και χειρότερη η κατάσταση με τον κόσμο να δοκιμάζει σκληρά τις αντοχές του, που επιλέγει έναν δρόμο πιο σύντομο προς και από τη Φοινικούντα. Γι’ αυτό κι έχει κίνηση και είναι μεγαλύτερη η ντροπή και η ξεφτίλα, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Για να δούμε, πόσο καιρό ακόμα θα συνεχιστεί η προκλητική αδιαφορία;

Γ.Σ.