Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 15:46

Για αυτούς που λύνουν τα προβλήματά τους με φόλες

Γράφτηκε από τον

Για αυτούς που λύνουν τα προβλήματά τους με φόλες

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που από αυτήν εδώ τη στήλη θα ασχοληθούμε με τα ζώα και με τη συμπεριφορά που έχουμε ως άνθρωποι απέναντί τους. Προσφάτως με αφορμή δηλώσεις για τα αδέσποτα σε τοπικό επίπεδο είχαμε σημειώσει εν ολίγοις ότι δεν μπορούμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες σε αυτά, επειδή αυξάνονται, αλλά θα πρέπει η συντεταγμένη Πολιτεία να προχωρήσει τόσο σε ελέγχους και καταλογισμό ευθυνών σε αυτούς που τα παρατάνε (βλ. τσιπάρισμα), όσο και σε δημιουργία ειδικών κυνοκομείων, για τη φροντίδα των τετράποδων. 

 

Δυστυχώς όμως η σκληρή πραγματικότητα δεν εξαντλείται στα αδέσποτα, αλλά υπάρχει και ακόμα σκληρότερη έκφραση της κοινωνίας απέναντι στα ζώα. Ο λόγος για τις φόλες, οι οποίες διαχρονικά αποτελούν το όπλο των ανεγκέφαλων απέναντι σ' αυτά. Φαινόμενο το οποίο μάλιστα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όλο και πιο πολύ σε περιοχές της Μεσσηνίας.  Σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία και Φιλιατρά τους τελευταίους μήνες υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για φόλες που εξόντωσαν αρκετά σκυλιά. Και τώρα φυσικά οι δράστες λογικά πρέπει να έλυσαν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ζωής τους... 

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε το γεγονός ότι προσωπικά έλαβα καταγγελία γνωστού Καλαματιανού, ότι την Τρίτη με την παρέα του εντόπισαν στη Δυτική Παραλία, τρία νεκρά από φόλα σκυλιά, τα οποία όπως μου μετέφερε ήταν ιδιαιτέρως αγαπητά στην περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούσαν προβλήματα.

 

Αλλά ας υποθέσουμε ότι κάποια σκυλιά δημιουργούν... προβλήματα στους περιοίκους γαβγίζοντας ακατάσχετα, είτε λερώνοντας τη γειτονιά κ.λπ. Είναι λύση να τα φολιάσουμε και όλα καλά; Με αυτή τη λογική δηλαδή θα πρέπει να φολιάζουμε και όποιον στην καθημερινή μας ζωή κάνει φασαρία και μας διαταράσσει την ηρεμία, ή όποιον για οποιονδήποτε λόγο μας χαλάει την αισθητική; Καθίστε καλά κύριοι, διότι αν προχωρήσουμε σε τέτοιες λογικές οι πρώτοι που θα πρέπει να φάτε φόλα είστε εσείς που με αυτό τον τρόπο λύνετε τις διαφορές σας με τους μεγαλύτερους εχθρούς της ζωής σας... τα ζώα.