Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 15:30

Εχουμε ανάγκη συμμάχους στο δρόμο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι επαφές του Δήμου Καλαμάτας με τον διεθνή πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, για τη φιλοξενία μεγάλου Φεστιβάλ Χορωδιών το φθινόπωρο του 2015: Μια διοργάνωση που αναμένεται να προσελκύσει γύρω στους 2.000 χορωδούς από 39 χώρες και η οποία αναμφισβήτητα είναι αρκετά μεγαλύτερου βεληνεκούς και από το καταξιωμένο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Εκτός όμως από όλα τα θετικά αποτελέσματα -μόνο τέτοια μπορούν να  υπάρξουν- που θα έχει αυτή η διοργάνωση για την πόλη, υπάρχει και μία άλλη σημαντική παράμετρος, η οποία για τη δημοτική αρχή φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο για να “τρέξει” αυτό το πλάνο. Με φόντο την προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, η Καλαμάτα πρέπει αφενός να αναζητήσει συμμάχους στο χώρο του πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο και, αφετέρου, μέσα από εκδηλώσεις διεθνούς κύρους και βεληνεκούς να αποδείξει στον εαυτό της πρώτα και στη συνέχεια στην επιτροπή που θα αποφασίσει για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ότι μπορεί. 

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής πάντως υπάρχει κάτι παραπάνω από αισιοδοξία -σχεδόν βεβαιότητα θα λέγαμε- ότι η υπόθεση “Πολιτιστική Πρωτεύουσα” θα έχει θετική έκβαση για την Καλαμάτα. Ακόμα και αν υπάρχουν σε επίπεδο εσωτερικής πληροφόρησης σαφείς ενδείξεις, που να οδηγούν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, θα πρέπει η δική μας υποψηφιότητα να είναι οργανωμένη και δυνατή, ώστε να μην μπορέσει να αμφισβητηθεί από άλλους συνδιεκδικητές, αλλά και για να θέσει τις βάσεις για την επιτυχημένη φιλοξενία αυτού του μεγάλου θεσμού το 2021. 

Σύμμαχοι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο με ανάλογη διεθνή εμπειρία, αλλά και άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια οι οποίοι θα στηρίξουν ο καθένας από την πλευρά του αυτή την προσπάθεια, είναι απαραίτητοι - και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νέα για τα άτομα που θα στελεχώσουν την οργανωτική επιτροπή, αλλά και για τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 16:07