Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 15:07

Να βρούμε άμεσα λύσεις για την προστασία των -αδέσποτων και μη- ζώων

Γράφτηκε από τον

Να βρούμε άμεσα λύσεις για την προστασία των -αδέσποτων και μη- ζώων

Δεν είναι η πρώτη φορά που από τη συγκεκριμένη στήλη της “Ε” θα επιχειρήσουμε να ασχοληθούμε με το ζήτημα της κακομεταχείρισης των ζώων και με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία τους απέναντι στις ορέξεις του κάθε ασυνείδητου. 

 

Αφορμή για τη σημερινή μας αναφορά στέκονται περιστατικά που έπεσαν τις προηγούμενες μέρες στην αντίληψή μας και τα οποία αν και διαφέρουν μεταξύ τους, εντούτοις δείχνουν ότι είμαστε σαν κοινωνία σε τοπικό επίπεδο πολύ πίσω σε αυτά τα θέματα.

Θα ξεκινήσουμε με ένα ακόμα τραγικό περιστατικό θανάτωσης σκύλου στα Καλύβια, όπου όπως μάθαμε άγνωστος με... επαγγελματικό τρόπο έριξε ενισχυμένη φόλα σε αυλή πετυχαίνοντας τον “άρρωστο” στόχο του. Περιστατικό, το οποίο δεν είναι μεμονωμένο στην περιοχή. 

Παράλληλα χθες κάτοικος της περιοχής του Νοσοκομείου Καλαμάτας επικοινώνησε με την “Ε” και τόνισε ότι εδώ και μέρες 10-15 αδέσποτα συγκεντρώνονται γύρω από το χώρο και επιτίθενται στα οχήματα που περνούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικούς. Σε σημείο μάλιστα, που όπως μας είπε, έχει ακούσει γείτονα να σκέφτεται τις φόλες.

Επίσης προ ημερών δυο αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας και αναρωτιόντουσαν πού μπορούν να απευθυνθούν για κάποια αβοήθητα ζώα τα οποία εντόπισαν και ήθελαν να μεριμνήσουν για τη φροντίδα τους. 

Συνθέτοντας τα παραπάνω περιστατικά, αλλά και διάφορα παρόμοια που πιθανόν να έχουν πέσει και στη δική σας αντίληψη γίνεται εύκολα κατανοητό ότι θα πρέπει σύντομα να μας απασχολήσει η δημιουργία μίας δομής η οποία θα αναλάβει την περίθαλψη και τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων, αλλά παράλληλα θα αναπτύξει δράσεις κατά κάθε βιαιότητας απέναντι σε ζώα αδέσποτα ή μη. 

 

Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει ως κοινωνία η ανάδειξη των παραπάνω σημαντικών ζητημάτων, που επανειλημμένως έχουμε αναφέρει ότι άπτονται του πολιτισμού μας, τότε ας ανοίξει άμεσα ο διάλογος με ιδέες που θα δώσουν λύσεις.