Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:26

Πάρτε θέση κύριοι γιατί έρχεται... καταιγίδα!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από τον Αννα στον Καϊάφα πηγαίνει καθημερινά η υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Το δρομολόγιο κυβέρνηση - Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δήμος Καλαμάτας και τούμπαλιν, με επιβάτη την ευθύνη και τα όποια πολιτικά και άλλα βάρη φέρει μαζί της, έχει μετατραπεί σε τρόλεϊ Παγκράτι - Κολιάτσου, με την ατμόσφαιρα... εκτός του οχήματος να γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο αποπνικτική. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας που καθημερινά -εν μέρει όχι άδικα- γίνεται αποδέκτης της δριμείας κριτικής των πολιτών, του τοπικού Τύπου και της αντιπολίτευσης, δεν χάνει την ευκαιρία να ζητάει από την κεντρική και την περιφερειακή διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από την απόσταση που έχουν οι ίδιοι από τις τοπικές κοινωνίες.
Οι δύο αυτές διοικήσεις προφανώς και έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην εξεύρεση λύσης - και άσχετα από το... μπαλάκι που τους πετάει συχνά πυκνά ο κ. Νίκας θα πρέπει να τοποθετηθούν δημοσίως, όποια κι αν είναι η θέση τους. Προφανώς η εξεύρεση λύσης δεν αποτελεί εύκολο έργο, και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για “μαθητευόμενους μάγους”, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει η Καλαμάτα ελπίζει στα... μαγικά των αρμοδίων για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της μπόχας που φέρνουν μαζί τους τα βουνά των απορριμμάτων σε κάθε γωνία της πόλης.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν μάλιστα τον δήμαρχο Καλαμάτας ότι κρύβεται πίσω από την κρατική ασπίδα με σκοπό να διώξει από πάνω του τις ευθύνες. Στο σημείο βεβαίως που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω κρυφτούλι. Ας βρεθεί λοιπόν κάποιος που υπεύθυνα και χωρίς περιστροφές θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους και θα μιλήσει ευθέως στον κόσμο για το τι πραγματικά συμβαίνει και για τις επιλογές που εξετάζονται. Η ημιμάθεια και το... χαλασμένο τηλέφωνο δεν ευνόησε ποτέ καμία κατάσταση. Αντιθέτως ευνοούσε την αναπαραγωγή -σε συχνότητες “ράδιο αρβύλα”- φημών και κινδυνολογιών που δηλητηρίαζαν τις όποιες ακόμη και φιλότιμες προσπάθειες.
Κύριοι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά και της κεντρικής διοίκησης, τα ψέματα τελείωσαν. Πείτε ευθαρσώς στον κόσμο τι γίνεται, ακόμα και αν χρειαστεί να “τσαλακώσετε” την εικόνα σας. Στη φάση που βρισκόμαστε ειλικρινά θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο η στάση αυτού που θα μιλήσει με πάσα ειλικρίνεια και θα αποχαιρετήσει την αοριστολογία. Σε αντίθετη περίπτωση να είστε έτοιμοι όχι απλώς για μπόρα, αλλά για καταιγίδα τύπου Κερατέας - η οποία θα δυναμώνει με ανεξέλεγκτες συνέπειες και για εσάς, σε θεσμικό αλλά ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Υ.Γ.: Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το να αντιγράφεις δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όσο φαίνεται, κι ότι χρειάζεται και αυτό τον τρόπο του ή την πραγματική πολιτική βούληση για να το κάνεις. Οι μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων διεθνώς είναι γνωστές. Για να δούμε λοιπόν, ποιος κλήρος θα πέσει σε καθέναν από τους ενδιαφερόμενους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η... κλήρωση θα πρέπει να γίνει το συντομότερο γιατί τα περιθώρια στενεύουν.

 

Δημήτρης Πλεμμένος

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011 13:01

NEWSLETTER