Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2015 22:34

Τιμωρούν το ποδόσφαιρο και όχι τους υπαίτιους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκινάει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Super League, μετά την διακοπή... μίας εβδομάδας για τα επεισόδια στο ντέρμπι των “αιωνίων”.

Διακοπή, που κατά τα λεγόμενα των αρμοδίων έγινε για να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις (κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.ά.), ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων μακριά από φαινόμενα βίας. Αφού λοιπόν φαίνεται ότι ελήφθησαν όλες οι διαβεβαιώσεις από τα... κεφάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, η Πολιτεία αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος με μία όμως προϋπόθεση. Χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες. Τόσο απλά!

Οι διαβεβαιώσεις και η μη παρουσία φιλάθλων φαίνεται ότι για ορισμένους ισούνται με τη λύση στη μάχη για την πάταξη της βίας.

Πέραν δηλαδή από τους όποιους ταραξίες και τις ομάδες, που ενδεχομένως δεν έλαβαν όλα τα μέτρα για την αποφυγή των επεισοδίων, τιμωρούν όλους όσοι έχουν ακόμα (για πόσο άραγε ακόμα;) τη συνήθεια να αφιερώνουν 2-3 ώρες κάθε Κυριακή και να παρακολουθούν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Αυτή η απόφαση μάλιστα θα ισχύσει για την ερχόμενη αγωνιστική και από Δευτέρα θα έχουμε ανακοινώσεις για την οριστική τύχη του πρωταθλήματος. Το γιατί θα παιχτεί μπάλα αυτή την εβδομάδα χωρίς κόσμο και από Δευτέρα βλέπουμε, ίσως αιτιολογηθεί από τις αρμόδιες Αρχές σήμερα. Αλλά όπως και να έχει, φαίνεται ότι ακόμα έχουμε σπασμωδικές κινήσεις γύρω από την πάταξη της βίας.

Υπάρχει επίσης και μια λαϊκή ρήση που λέει “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει”, την οποία ελπίζουμε να μην επιβεβαιώσουν οι άρχοντες του ελληνικού αθλητισμού. Πρέπει όμως να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες συλλογικής ευθύνης και γενίκευσης σε επίπεδο φιλάθλων μόνο δεν πάνε μπροστά τον αθλητισμό και το μόνο που τιμωρείται είναι το ποδόσφαιρο.

 

Υπάρχει ακόμα περιθώριο για να αποδείξουν αυτοί που πρέπει ότι θέλουν και μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, αρκεί όμως αυτό να ξεκινήσει να φαίνεται και από τις πράξεις τους.