Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 23:04

Ρυθμίσεις στο... παρά πέντε για τη Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον

Ρυθμίσεις στο... παρά πέντε για τη Βασ. Γεωργίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες οι εργασίες για την αμφιδρόμηση της οδού Βασ. Γεωργίου. Μία σειρά παρεμβάσεων, που επηρεάζει, όπως είναι λογικό κι άλλους δρόμους λόγω των νέων κυκλοφοριακών δεδομένων.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση και κατασκευαστική παρέμβαση είχε προαναγγελθεί από το τελευταίο διάστημα της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και όλα έδειχναν ότι οι συνθήκες ήταν πλέον ώριμες για να υλοποιηθεί το έργο. Ξεκίνησαν λοιπόν οι εργασίες και μαζί με αυτές ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις. Προήλθαν από την πλευρά επαγγελματιών, που έβλεπαν ότι τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα θα τους επηρεάσουν στην επαγγελματική τους καθημερινότητα. Εξέφρασαν μάλιστα και τις ενστάσεις τους επισήμως. 

Χθες όμως από το Δήμο Καλαμάτας έγινε γνωστό ότι “άρχισε η συζήτηση μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Βασιλέως Γεωργίου”, ενώ πιο κάτω αναφέρεται: “Σημεία προβληματισμού είναι η στάθμευση οχημάτων (πού θα απαγορεύεται και πού θα επιτρέπεται), εάν η στάθμευση θα είναι ελεγχόμενη, η αλλαγή κατεύθυνσης στις οδούς Κανάρη ή Αριστοδήμου (νότια της Βασ. Γεωργίου) και η ομαλή λειτουργία της οδού Ακρίτα (βόρεια)”. 

Ολα αυτά δεν είχαν εξεταστεί πριν ξεκινήσει το έργο; Είναι δυνατόν με τις εργασίες σε εξέλιξη και μάλιστα σε προχωρημένο σημείο να μην έχουν αποφασιστεί όλες οι λεπτομέρειες; Η ευθύνη για αυτή την... αρρυθμία πάντως είναι πολιτική και δεν βαρύνει κατά κύριο λόγο τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ακόμα κι αν η υπηρεσία έπρεπε εδώ και καιρό να τα έχει επιλύσει αυτά, εντούτοις δεν έπρεπε να δοθεί “πράσινο φως” για την έναρξη των εργασιών.

Πιθανόν βεβαίως ένας από τους λόγους βιασύνης να ήταν ο ευνοϊκός ακόμα καιρός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να μην έχουν διευθετηθεί ζητήματα, όπως η αλλαγή κατεύθυνσης δρόμων και η ελεγχόμενη στάθμευση.

 

Πάντως η αμφιδρόμηση δεν αποκλείεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην κυκλοφορία της πόλης, κάτι που θα φανεί στην πράξη.