Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:45

Δημόσια έργα και αλλοπρόσαλλες εκπτώσεις

Γράφτηκε από τον

Δημόσια έργα και αλλοπρόσαλλες εκπτώσεις

Δημοπρασίες για βελτιώσεις - συντηρήσεις εθνικών κι επαρχιακών δρόμων υλοποιούνται τους τελευταίους μήνες από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμών 600.000 ευρώ για εθνικούς και 240.000 - 245.000 ευρώ για επαρχιακούς δρόμους, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014, δηλαδή από εθνικούς πόρους. Ολα καλά μέχρι εδώ, καθώς όλοι οι δρόμοι του νομού έχουν τα χάλια τους. 

Ομως, οι δημοπρασίες ξεκίνησαν με εκπτώσεις από 55% μέχρι και 60%. Ποσοστό πολύ μεγάλο, υπερβολικό, που προκαλεί ερωτηματικά, παρότι η κρίση είναι μεγάλη και στους εργολάβους και ο ανταγωνισμός οδηγεί σε εξωπραγματικά ποσοστά. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν και σε κάποια έργα οι εκπτώσεις "βάρεσαν βουτιά", χωρίς να έχει προκύψει κάτι διαφορετικό από τα ισχύοντα. Την πρώτη μικρή έκπτωση (13%) η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν την ενέκρινε και κάλεσε τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. να δώσει εξηγήσεις. Οι μικρές εκπτώσεις συνεχίστηκαν και φαίνεται να υπάρχει ένα ζήτημα. 

Ζήτημα υπήρχε και υπάρχει γενικά με τα δημόσια έργα και τις εκπτώσεις που δίνονταν και δίνονται. Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με τις υψηλές εκπτώσεις που δόθηκαν στις πρώτες δημοπρασίες. Πώς μπορεί να υλοποιηθεί ένα έργο με εκπτώσεις 55% και 60%; Θα γίνει με τον τρόπο που προβλέπεται στη μελέτη, με τις ποσότητες και την ποιότητα που περιλαμβάνονται στη μελέτη; Η επίβλεψη θα είναι αυτή που πρέπει; Τα ερωτήματα για τις υψηλές εκπτώσεις μεγαλώνουν, γιατί η τεχνική εταιρεία που τις ξεκίνησε και τις υλοποιεί, είναι αυτή της οικογένειας Τατούλη, του αδελφού του περιφερειάρχη. Σε αυτά τα ερωτηματικά υπάρχει ο αντίλογος του δημοσίου συμφέροντος και η προάσπιση του δημοσίου χρήματος, που επιτυγχάνεται με τον πραγματικό ανταγωνισμό και τις υψηλές εκπτώσεις. Ομως, για αυτές τις μεγάλες, τις υπερβολικές εκπτώσεις δεν θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και διευκρινίσεις; Πώς θα γίνει σωστά ένα έργο με έκπτωση 60%; Ο προϋπολογισμός της μελέτης είναι ψεύτικος ή φουσκωμένος;

Από την άλλη, είναι φανερό ότι και στις δημοπρασίες με τις χαμηλές εκπτώσεις κάτι γίνεται. Τεύχη δημοπράτησης παίρνουν 30 εργολάβοι και τελικά δίνουν προσφορές 2 ή 3. Και αν ένα έργο γίνεται με 60% πώς το ίδιο θα γίνει με 13%; Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει; Εκπτώσεις που ακούγονται λογικές, 20% και 25% ή και 30% είναι απαγορευτικές; Εχει ζήτημα η υλοποίηση των δημοσίων έργων και οι εκπτώσεις είναι ο πιο σοβαρός παράγοντας. Το υπουργείο Υποδομών οφείλει να δώσει λύση και να ξεκαθαρίσει με αντικειμενικό, αδιάβλητο και διαφανή τρόπο το ζήτημα των εκπτώσεων. Γιατί είναι ζήτημα που αφορά την ποιότητα των έργων και την προστασία του δημοσίου χρήματος. 

Κλείνοντας, θα πρέπει να σταθούμε και στα έργα που υλοποιούνται με τις συγκεκριμένες δημοπρασίες. Κατακερματισμός, τεμάχιση των πόρων για να γίνουν έργα σε όλο το νομό. Μήπως θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει ένα σημαντικότερο έργο βελτίωσης 1,5 - 2 εκ. ευρώ, στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Μάνης ή στην 7η επαρχιακή οδό -έργο που θα είχε μεγαλύτερο όφελος στον κόσμο που κυκλοφορεί στους δρόμους του νομού μας;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 15:26