Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 23:38

Τζόκερ και ευτυχία δεν πάνε πάντα μαζί...

Γράφτηκε από τον

Τζόκερ και ευτυχία δεν πάνε πάντα μαζί...

Την μπάνκα στον αέρα τίναξε το βράδυ της Κυριακής ένας υπερτυχερός, καθώς το δελτίο Τζόκερ, που κατέθεσε σε πρακτορείο στα Βραχνέικα Αχαΐας τού άλλαξε για πάντα τη ζωή. Με μόλις 2,5 ευρώ και με μία καθαρά τυχαία επιλογή μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος κατάφερε να κερδίσει το αστρονομικό ποσό των 15,5 εκατ. ευρώ.

Από εκείνη τη στιγμή όλοι στην ευρύτερη περιοχή ψάχνουν ανάμεσά τους μήπως και εντοπίσουν τον νικητή, ο οποίος όπως είναι λογικό δεν έχει δώσει ακόμα σημεία ζωής. Οπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν αποφασίσει να εμφανιστεί αυτό θα γίνει προφανώς διά νομικού εκπροσώπου.

Το ποσό πάντως έφθασε σε τόσο μεγάλο ύψος μετά από 16 συνεχόμενα τζακ ποτ, που σημειώνονταν επί δύο μήνες. Πολλοί μάλιστα συνδύασαν τα απανωτά τζακ ποτ με το μικρό διάστημα πριν τις γιορτές, αφήνοντας αιχμές ότι όλο αυτό είναι ένα κόλπο βασισμένο στην ψυχολογία του κοινού, με σκοπό να αυξήσει τα κέρδη της διοργανώτριας εταιρείας. Καταγγελίες σοβαρές, από αυτές όμως που συχνά έχουμε συνηθίσει να ακούμε από εδώ και από εκεί χωρίς κανείς να έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο. Αν το είχε άλλωστε γιατί να μην το καταθέσει στον εισαγγελέα;

Με το ποσό να αυξάνεται εβδομάδα με την εβδομάδα αρκετοί έλεγαν ότι όταν το Τζόκερ πληρώσει μακάρι τα κέρδη να μοιραστούν σε πολλούς για να δουν περισσότεροι καλύτερες ημέρες. Σκέψη ευνόητη, καθώς το ποσό ήταν τόσο μεγάλο, που μπορούσε να αποβεί “χρυσό” για δεκάδες τυχερούς.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντως, που η τύχη χαμογελάει και με το παραπάνω σε κάποιους, δεν μπορεί να μην μας έρθουν στο μυαλό οι αρκετές περιπτώσεις, που ίσως γνωρίζουμε και από τον κοινωνικό μας περίγυρο, όπου το ευτυχές γεγονός τού να κερδίζεις μεγάλα ποσά, μπορεί να αποβεί ακόμα και καταστροφικό, ανάλογα με τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων. Αλλοι τρελάθηκαν, άλλοι μέσα σε λίγους μήνες ξόδεψαν ποσά που κανονικά φθάνουν για δύο ζωές και άλλοι κατάφεραν να διαλύσουν ακόμα και οικογένειες.

 

Τα χρήματα από μόνα τους δεν φέρνουν ούτε υγεία, ούτε ευτυχία. Το πραγματικό κέρδος είναι να είσαι έτοιμος να τα διαχειριστείς με ορθολογικό και συνετό τρόπο και έτσι να βελτιώσεις τις συνθήκες της δικής σου ζωής αλλά και των επόμενων γενεών της οικογένειάς σου.