Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 13:32

Η αναπτυξιακή αξιοποίηση του πανάκριβου περιφερειακού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)



Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στα τέλη του 2012 θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο περιφερειακός δρόμος της Καλαμάτας, δημιουργώντας νέα δεδομένα όχι μόνο στο κυκλοφοριακό σύστημα, αλλά και στην αναπτυξιακή δομή της πόλης. Ολα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας την πορεία κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα αλλά και τις απόψεις για την ανάγκη ή μη κατασκευής του περιφερειακού, είχα μια ξεκάθαρη θέση: Ο περιφερειακός της Καλαμάτας είναι ένα σπουδαίο και ταυτόχρονα πανάκριβο έργο. Θεωρούσα και θεωρώ ότι θα προσφέρει πολλά στην Καλαμάτα, αλλά αμφέβαλλα και αμφιβάλλω για το αν στη λήψη της απόφασης για την κατασκευή του διαδραμάτισε κυρίαρχο ρόλο η αξιολόγηση της σχέσης κόστους - οφέλους.
Εκτιμώ ότι οι πολιτικοί ήθελαν να κάνουν ένα δώρο στη Μεσσηνία επειδή καθυστέρησε η κατασκευή του νέου δρόμου Τρίπολη - Καλαμάτα και αποφάσισαν να της δωρίσουν τον περιφερειακό. Ενδεχομένως σε μια άλλη χώρα, με αυστηρά ορθολογικά κριτήρια, να επέλεγαν ένα άλλο έργο όπως η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος ή η ολοκλήρωση του περιφερειακού της Μεσσηνίας. Στην Ελλάδα όμως οι αποφάσεις, όπως αναλύσαμε πιο πάνω, λαμβάνονται με άλλα κριτήρια και άρα δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε με ορθολογικούς κανόνες την απόφαση για την κατασκευή του περιφερειακού. Σε κάθε περίπτωση, είναι προτιμότερο να κατασκευαστεί ένα πανάκριβο έργο όπως ο περιφερειακός από το να δοθούν τα ίδια χρήματα για ανάπλαση πλατειών και δημιουργία επικίνδυνων παιδικών χαρών.
Το ζητούμενο πλέον από εδώ και πέρα είναι το πώς θα αξιοποιηθεί ο πανάκριβος περιφερειακός για την ανάπτυξη της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Για να αξιοποιηθεί λοιπόν ο περιφερειακός θα πρέπει πρώτα από όλα να μελετηθούν οι αλλαγές που θα επιφέρει στον πολεοδομικό χάρτη του νομού και να ληφθούν οι αποφάσεις που θα αποτρέψουν την άναρχη δόμηση στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται ο νέος δρόμος Τρίπολη - Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, η κατασκευή του περιφερειακού θα φέρει κοντά στο κέντρο της Καλαμάτας περιοχές της Μεσσηνίας που σήμερα θεωρούνται πολύ μακρινές, ενώ θα “απομακρύνει” περιοχές που σήμερα είναι πολύ κοντινές.
Για παράδειγμα: Οταν παραδοθεί στην κυκλοφορία ο περιφερειακός, ο κάτοικος της Θουρίας θα έρχεται με το αυτοκίνητό του σε 5 λεπτά στο κέντρο της Καλαμάτας. Σήμερα αν είναι πολύ τυχερός διασχίζει την ίδια απόσταση σε 15 λεπτά, ενώ σε μια συνήθη μέρα  μπορεί να χρειαστεί και μισή ώρα. Οταν γίνει αντιληπτή αυτή η αλλαγή, πολλοί θα προτιμήσουν να αποκτήσουν σπίτι ή οικόπεδο στη Θουρία καθώς θα απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα θα μπορούν να μετακινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Εννοείται ότι κοντά στο κέντρο της πόλης δεν θα έρθει μόνο η Θουρία. Θα έρθει και ο Αγιος Φλώρος Θα έρθουν ο Μελιγαλάς και η... Μεγαλόπολη. Ασφυκτικά κοντά, λόγω του νέου δρόμου που θα απολήγει στο αεροδρόμιο, θα έρθουν επίσης το Νησί και τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης. Αν λοιπόν δεν μπουν κανόνες πολεοδόμησης και συνεχιστεί η άναρχη οικοδόμηση, θα δημιουργηθούν οικισμοί - τέρατα γύρω από τον νέο δρόμο και σε λίγα χρόνια θα υπάρχει τεράστιο μποτιλιάρισμα στους κόμβους της Θουρίας και της Μεσσήνης. Εχουν οι τοπικοί άρχοντες τη βούληση να βάλουν κανόνες;
Η απάντηση είναι απλή: Οι κανόνες δεν φέρνουν ψήφους και γι' αυτό οι άρχοντες αν μπορέσουν θ' αφήσουν τη Μεσσηνία να μετατραπεί σε ένα τσιμεντένιο τέρας με φουγάρα από πυρηνελαιουργεία. Ποιος μπορεί να τους αποτρέψει; Εσύ, με την ψήφο σου.   
Τι άλλο πρέπει να γίνει για την αξιοποίηση του περιφερειακού; Να παραδεχτούμε ότι το Κέντρο Διαβιβάσεων κλείνει οριστικά και αμετάκλητα - ώστε να ξεκινήσει ο Δήμος Καλαμάτας τις διαδικασίες για την εγκατάσταση του Δημαρχείου και του Διοικητηρίου στα κτήρια του... πρώην στρατοπέδου. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα δεν θα ξαναβρεί τόσο μεγάλη ευκαιρία, να αποκτήσει ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο στο οποίο θα έχουν εύκολη πρόσβαση όλοι οι δημότες του καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας.
Το νέο αυτό διοικητικό κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον ανατολικό κόμβο του περιφερειακού και θα συνδέεται με το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Βασιλέως Γεωργίου. Επιπλέον, θα διαθέτει τεράστιους χώρους στάθμευσης - ενώ δεν χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ για τη στατική επάρκεια των κτηρίων, καθώς αυτά είναι καινούργια.
Με απλά λόγια: Ο περιφερειακός μπορεί να γίνει δρόμος της ανάπτυξης. Αρκεί να ληφθούν γενναίες και σοβαρές αποφάσεις. Ομως οι δυνάμεις της συντήρησης θα επιχειρήσουν να ακυρώσουν την αναπτυξιακή προοπτική, μιλώντας και γράφοντας για κυκλοφοριακούς φόρτους, κόκκινα φανάρια και ιστορίες για φαντάρους.
Δε θα βαρεθώ να το γράφω. Είναι επικίνδυνοι και δυστυχώς... κυρίαρχοι.


NEWSLETTER