Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 20:11

Αρκετά με τους πολιτικούς για τα πανηγύρια

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Αρκετά με τους πολιτικούς για τα πανηγύρια

Τα πανηγύρια αποτελούν διαχρονικά το δυνατό σημείο όσων δεν ασχολούνται με τα ουσιαστικά τοπικά προβλήματα.

Οι «καλοχαιρέτες» της τοπικής πολιτικής ζωής είχαν πάντα μεγάλο σουξέ στα πανηγύρια γιατί δεν ντρέπονται να παραστήσουν το φίλο του… νεκρού και να επιδείξουν διάχυση στον κάθε… άσχετο. Ολη η πολιτική τους ενέργεια αρχίζει και τελειώνει στο πανηγύρι. Φροντίζουν για την οικονομική ενίσχυση και απαιτούν το λόγο προκειμένου να απευθύνουν έναν δεκάρικο αυτοθαυμασμού. Είναι αυτό που λέμε πολιτικοί για τα πανηγύρια, η λάμψη των οποίων τελειώνει μαζί με αυτά.

Η ιστορία έχει καταγράψει ότι όσοι διακρίνονται στα πανηγύρια ξεχνιούνται όπως οι ευκαιριακοί έρωτες του καλοκαιριού. Δεν αφήνουν δηλαδή το στίγμα τους με έργα ουσίας, αποτελούν την εκτόνωση και τον χαβαλέ του πανηγυριού. Η ευθύνη για όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου ανήκει αφενός στους τοπικούς συλλόγους που διοργανώνουν τα πανηγύρια και αφετέρου στους πολίτες που επιβραβεύουν με την ψήφο τους αυτές τις συμπεριφορές. Οι τοπικοί σύλλογοι κακώς δίνουν το λόγο στο πανηγύρι και κάνουν τη… χωρίστρα στον κάθε «χρηματοδότη» που με δημόσιο χρήμα παριστάνει τον ευεργέτη. Σύλλογοι και πολίτες κακώς μένουν στα ψίχουλα για τη διοργάνωση του πανηγυριού και δεν ζητούν την ουσιαστική παρέμβαση που θα δημιουργεί συνθήκες για οικονομική ανάπτυξη της κάθε περιοχής.

Τα πανηγύρια και η χρηματοδότησή τους είναι το μικρό, το φτωχό και το λίγο. Είναι το εύκολο και αποτελεί στάχτη στα μάτια και δήθεν ενδιαφέρον. Η περιοχή έχει ανάγκη από σοβαρά έργα υποδομής και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα στηρίζουν το εισόδημα και τους κατοίκους κάθε περιοχής. Για να το πούμε διαφορετικά, οι κάτοικοι αντί να πάρουν από τα μούτρα τους υπευθύνους για το άθλιο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο πανηγύρι, τους χειροκροτούν γιατί τους έδωσαν μερικές πενταροδεκάρες νομίζοντας ότι… κάτι είναι και αυτό. Δεν είναι κάτι, είναι ένα τίποτα, το οποίο όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσουν όλοι τόσο καλύτερα για όλους μας. Η περιοχή δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς για τα πανηγύρια, αλλά από πολιτικούς που δεν θα ασχολούνται με τα πανηγύρια.

panagopg@gmail.com

 


NEWSLETTER