Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 18:25

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Ο μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι το ΚΙΝΑΛ, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον υπαρξιακό ζήτημα. Η ηγεσία του δεν το παραδέχεται προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να παραμείνει στην καρέκλα της.

Αυτός ήταν ο μόνος στόχος της και αυτό φάνηκε την περίοδο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων, η διατήρηση των ισορροπιών της ηγετικής ομάδας. Η αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν είχε στόχο να δώσει δήθεν σήμα σε «παραπλανημένους» ψηφοφόρους να επιστρέψουν στο κόμμα, αλλά να φύγει ένα εσωκομματικό αγκάθι με ειδικό πολιτικό βάρος και καταιγιστικό λόγο. Από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ δεν απουσίαζε μόνο ο Βενιζέλος, αλλά όλοι οι αναγνωρίσιμοι αυτοδιοικητικοί (Σγουρός, Γερουλάνος κ.λπ.) αλλά και όλα τα στελέχη της νεότερης γενιάς, ακόμα και αυτά που βρίσκονταν γύρω από την ηγεσία (Ανδρουλάκης, Χριστοδουλάκης, Χρηστίδης κ.λπ.). Στόχος να μην υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στο Κοινοβούλιο διεκδικώντας την αρχηγία. Ο στόχος αναμφίβολα επιτεύχθηκε!

Το αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικό, πολύ κάτω από το ισχνό πανελλαδικό ποσοστό και πολύ μικρότερο από αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες. Το τι έφταιξε φαίνεται ακροθιγώς στο ευχαριστήριο μήνυμα του Παναγιώτη Αλευρά, στο οποίο τονίζεται: «Αποτελεί δικαίωση για τον καθαρό και έντιμο αγώνα που έδωσα. Ολοι μας κρινόμαστε καθημερινά». Ολοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία. Υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι έχουν… μπερδέψει πολλά και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη. Η επικράτηση του Παναγιώτη Αλευρά αποτελεί μήνυμα - ράπισμα σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο κόμμα μπορεί να παραμείνει στην πολιτική σκηνή του τόπου, αλλά είμαστε πλέον βέβαιοι ότι αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα αυτό να συμβεί θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη ηγεσία. Το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται αρχηγό που θα εκπέμπει ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα τόσο στην κοινωνία όσο και στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι εφικτό και πόσο χώρο θα αφήσουν για ένα τέτοιο κόμμα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν βγάζει χειμώνα με τη συγκεκριμένη ηγεσία και σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένουμε απλώς ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

 

panagopg@gmail.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 17:42

NEWSLETTER